İstanbul'da taksi denetimi: Yolcu seçen 4 araca trafikten men cezası

İstanbul'da taksi denetimi: Yolcu seçen 4 araca trafikten men cezası

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda sivil trafik polisleri ticari taksilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimde trafik polisleri taksilere yolcu olarak bindi. Ekipler, şoförlerin emniyet kemeri, taksimetre açma, yolcu seçip seçmediklerine yönelik kontrollerde bulunmasının ardından 4 taksiye trafikten men cezası verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı olan sivil trafik polisleri, Taksim Meydanı'nda taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında araçlar durdurularak taksi şoförlerinin belgeleri incelendi. Ekipler, şoförlerin emniyet kemerlerini takıp takmadıklarını, taksimetrelerini doğru şekilde açıp açmadıklarını ve yolcu seçip seçmediklerini kontrol etti.

Sivil trafik polisleri, şikayet konusu uygulamaları belirleyebilmek için taksilere yolcu olarak bindi.

Yapılan denetimler sonucunda 4 taksi, sürücüleri yolcu seçtiği için trafikten men edildi. 2 taksi sürücüsüne de taksimetre açmadıkları için cezai işlem uygulandı.

Korsan taksicilik yapan bir araç da trafikten men edildi.

"EĞER BU ARAÇ BAĞLANIRSA BENZİN DÖKÜP YAKARIM"

Taksim Meydanı'ndaki kontrol noktasında durdurulan Barış Ç.’ye yolcu seçme ve fren lambası yanmadığı için toplam 4 bin 472 lira para cezası kesildi. Aracının bağlanacağını öğrenen Barış Ç. "Eğer bu araç bağlanırsa benzin döküp yakarım" diyerek tehditler savurunca polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis aracına alınan Barış Ç. polis merkezine götürülürken trafikten geçici süre men edilen taksi çekici yardımıyla götürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN