Kocaeli Yuvacık Barajı'na kar yaradı: Su seviyesinde yüzde 34 artış

Kocaeli Yuvacık Barajı'na kar yaradı: Su seviyesinde yüzde 34 artış

Kocaeli Yuvacık Barajı'nda geçtiğimiz aralık ayında su seviyesi yüzde 29 oranındayken kar yağışı ile bu rakam neredeyse üç kat artarak yüzde 63'e ulaştı.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, son dönemde etkili olan yağmur ve kar yağışının etkisiyle yüzde 63'e ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışıyla kentin ana içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'nda güzel manzaralar oluştu.

SU SEVİYESİNDE YÜZDE 34'LÜK ARTIŞ

Yağan karla Samanlı Dağları ve etekleri beyaza büründü. Son bir ayda yağmur ve kar yağışlarıyla Yuvacık Barajı'nda bugün itibarıyla 31 milyon 990 bin metreküp su bulunuyor. 2021 yılının aralık ayında yüzde 29'a kadar düşen barajdaki su seviyesi, yağışların etkisiyle yüzde 63'e yükseldi.

Hava sıcaklığının artmasıyla Samanlı Dağları'ndaki karın eriyerek baraja katkı sağlaması ve su seviyesinin artması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN