Yuvacık Barajı'nda su seviyesi alarm veriyor

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi alarm veriyor

Beklenen yağışların gerçekleşmemesi sonucu birçok şehirde barajlardaki su seviyesi gerilerken Kocaeli'deki Yuvacık Barajı da alarm vermeye başladı. Barajda su miktarının yüzde 35'e düşmesiyle havzadaki köprü ortaya çıktı.

Birçok şehir susuzluk tehdidi ile karşı karşıyayken Kocaeli'ye bağlı Başiskele ilçesinde bulunan, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda da yağışların yetersiz olması nedeniyle su seviyesi, yüzde 35'e kadar geriledi.

Su seviyesinin azalması ile su altındaki köprülerden biri, gün yüzüne çıktı. Suyun tükendiği bazı yerlerde ise çatlaklar oluştuğu görüldü.

Öte yandan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) resmi internet sitesindeki verilere göre, 51 milyon metreküp kapasiteli barajda şu anda 17 milyon 940 metreküp su bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN