Yağışlar yağmadı kayıklar karaya oturdu

Yağışlar yağmadı kayıklar karaya oturdu

Yağması beklenen yağışların bir türlü yağmaması, Marmara'nın önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Sapanca Gölü'nde çekilmeye yol açtı.

Marmara Bölgesi'nin önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Sapanca Gölü'nün su seviyesi gün geçtikçe azaldığı gözlendi.

Sakarya'nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90`nının, Kocaeli'nin ise yüzde 15'inin karşılandığı Sapanca Gölü'nde, beklenen yağışlar bir türlü düşmedi.

new-project-2.jpg

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 16'ya düşmesi sonrasında Kocaeli'nin su ihtiyacı için 13 milyon 467 bin 721 metreküp su çekilen Sapanca Gölünde su seviyesi 32,50 metreden 30,30 metre seviyesine düştü. Göldeki su seviyesinde meydana gelen düşüş kıyı kesimindeki gözle görünür hale geldi.

new-project-3.jpg

"EYLÜL AYINDA KAYIKLAR SUYUN İÇİNDEYDİ"

Bölge sakini Ahmet Can, "Kayıklar eylül ayında suyun içindeydi. Su gittiği için bunlar karada kaldı. Bütün gölün çevresinde sandallar karada kalmış” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN