Konya’da orman yangını: Müdahale havadan ve karadan sürüyor

Konya’da orman yangını: Müdahale havadan ve karadan sürüyor

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. Yangının, tarlada yakılan anızın ormanlık alana sıçraması sonucu çıktığı belirlendi. Alevlerin hızla yayılması üzerine bölgeye çok sayıda ekip ve 3 helikopter sevk edildi

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangının, tarlada anız yakılması nedeniyle çıktığı tespit edildi.

Yangın, sabah saatlerinde Doğanhisar’a bağlı Güvendik Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başladı. Edinilen bilgilere göre, tarım arazisinde yapılan anız yakma işlemi sırasında alevlerin kontrol dışına çıkarak ormanlık alana sıçraması üzerine yangın hızla büyüdü. Kuru otların ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangına, ilk etapta itfaiye ve orman ekipleri müdahale etti.

Yangının büyümesi üzerine bölgeye 3 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Helikopterlerin havadan yaptığı sortilerle alevlerin ilerleyişi durdurulmaya çalışılırken, karadan da çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle söndürme ve soğutma çalışmaları yürütülüyor.

"TÜM VATANDAŞLARIMIZA ANIZ YAKMAMALARINI ÖNEMLE HATIRLATIRIZ"

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Doğanhisar Güvendik mevkiinde meydana gelen orman yangınına, ilgili tüm kurumlarımızla birlikte havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm ekiplerimiz sahada görev yapmaktadır. Yangının anız yakılması sonucu çıktığı tespit edilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza anız yakmamalarını ve yangına sebebiyet verici her türlü davranıştan kaçınmalarını önemle hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN