Mart ayı gelmesine rağmen o ilimiz beyaza büründü!

Mart ayı gelmesine rağmen o ilimiz beyaza büründü!

Mart ayının gelmesiyle birlikte Türkiye'nin bazı illerinde bahar havası yaşanırken, o ilimiz kar yağışıyla birlikte adeta beyaza büründü...

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarının ardından kar yağışı etkisini gösterdi. Geçtiğimiz gece başlayan yağışın, bugün gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor. Mart ayının ilk günlerinde bembeyaz bir örtüyle kaplanan ilçede sabahın erken saatlerinde vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizleyerek güne başladı.

MART AYI KAPIDAN BAKTIRDI

Kar temizliği sırasında konuşan vatandaşlar, "Mart ayı kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" deyiminin bir kez daha doğrulandığını ifade etti. "Mart ayı kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır deyimi bir daha ortaya çıktı. Bu sene kışı fazla yaşayamadık. Dün akşamdan bu yana çok kar yağdı, yerini bu sabah yağmura bıraktı. Tarım için iyidir bu hava. Hayırlı ve bereketli olur inşallah" şeklinde konuştular.

Öte yandan, İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı köy yollarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve yolların ulaşıma açık olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN