Prof. Dr. Naci Görür, 7,2 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak uyardı: Yer bilimciler için hassas bölge

Prof. Dr. Naci Görür, 7,2 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak uyardı: Yer bilimciler için hassas bölge

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 20.23'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ta 1822 yılında 7,2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çeken Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 20.23'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin yaklaşık 7.89 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi de depremin 3.8 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde olduğunu açıklamıştı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bir kaç gün önce Hatay'ın Baldıran ilçesindeki 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremi de hatırlatan Görür, depremin Doğu Hatay Fay zonunda olduğunu söyledi.

HASSAS BİR BÖLGE

Görür, Kahramanmaraş'ta 1822 yılında 7,2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çekerek "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

“Arkadaşlar 2 s önce Narlı, Pazarcık/K. Maraş'ta 4,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan'da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822'de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN