Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Safranbolu'nun UNESCO'ya Girişinin 29. yılını kutladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Safranbolu'nun UNESCO'ya Girişinin 29. yılını kutladı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının 29. yılı sebebi bir mesaj yayımladı. Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi; ''Dünya Miras Kenti Safranbolu’dan herkese selamlar! Bu cümleyi kurmak o kadar gurur verici ki anlatamam. Bir kent düşünün tarihi, coğrafyası, kültürü, içinde yaşayan insanları ve huzurlu yaşantısıyla imrenilecek bir yer olsun.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok turistin keyifle gezdiği, gezerken de burada ne güzel yaşanır diye iç geçirdiği bir yer olsun. Şuan dünya üzerinde bulunan birçok kentte nadir bir özelliktir; huzurlu ve güvenli yaşam. Herkese nasip olmayan bir ayrıcalıktır Safranbolu'da yaşamak. Bizim için ise bir gurur kaynağıdır; Safranbolu’da doğmak, Safranbolu’da doymak.

Yaşadığın kentin herhangi bir köşesinde durup soluklanırken kuş sesleri duyuyorsanız, pazara gittiğinizde domatesin, fasulyenin en lezzetlisini buluyorsanız, kafanızı hangi köşeye çevirseniz tarihin farklı yıllarına açılan bir pencere görüyorsanız, son baharda bile mora bulanmış bir tarlada çiçek topluyorsanız çok şanslınız çünkü siz Safranbolu’dasınız. Atalardan miras tarihi ve kültürüyle iç içe yaşarken, kentin coğrafyasıyla uyum sağlayan Dünya Miras Kenti Safranbolu sizi tüm güzellikleriyle kucaklıyor demektir.

17 Aralık 1994’den bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’muzun 29. yılı Profesör Doktor İlber Ortaylı tarafından gerçekleştirilecek konferans ile başlayıp, Kültürel Miras Derneği tarafından hazırlanan Safranbolu’da Zaman, Mekan ve İnsan konulu sergi, Dilek Alp’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Özlem Karakul'dan UNESCO konulu panel ve Grup 3 Hisar'ın eşsiz konseri ile iki gün boyunca kutlanacak.

16-17 Aralık tarihlerinde Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde bilimden kültüre, sanattan tarihe her alanda safrani renklere bürünmeye tüm komşularımızı bekliyoruz.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN