Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Bakan Murat Kurum, depremden en çok etkilenen iller arasında olan Gaziantep'te arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiğini açıkladı. Kurum, yeni yerleşme planına da değinirken, "Master plan ile birlikte yerleşime kapatacağımız, kısıtlama getireceğimiz yerler olacak. Buna göre yerleşim yapacağız" dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinde en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep'te arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.

TRT Haber'in haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gerçekleştirdiği açıklamada, "Gaziantep ilimizde arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'un konu ile ilgili diğer açıklamaları şu şekilde:

'KISITLAMA GETİRECEĞİMİZ YERLER VAR'

Tüm mimarlarımız ile bu işin tüm ileri gelenleri ile çalışma başlattık. Master plan ile birlikte yerleşime kapatacağımız, kısıtlama getireceğimiz yerler olacak. Buna göre yerleşim yapacağız.

Mikro bölgeleme ile, zemin etütleri ile, jeologları, hocalarımızı dinleyerek en doğru zeminde yapacağız. 3-4 katı geçmeyecek konutlarımızı bölgeye uygun yapacağız. 10 ilde eş zamanlı yöneteceğiz. İnşaat malzemelerinin tedariğini dahi görüştük.

'ETAP ETAP İHALELERİMİZİ YAPACAĞIZ'

Bu bağlantıları da yapmak suretiyle 2-3 ay içinde tüm afet bölgelerinde inşaat sürecini başlatma sürecini yönetiyoruz. Etap etap ihalelerimizi yapacağız. 2-3 ay içinde adımları atacağız. Şehrin merkezindeki planlamaları yaparak master plan çerçevesinde şehir merkezlerini inşa edeceğiz. Ay sonu ile süreci başlatıp mart ayında da inşaat çalışmalarına başlayacağız. Daha önce nasıl yaptıysak bu sefer de aynı anlayış ile yapacağız. Sözümüzü tutacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN