Seyahat izni nasıl alınır? Şehirler arası seyahat izni için HES kodu nasıl alınır? İşte seyahat izin başvuru ekranı

Seyahat izni nasıl alınır? Şehirler arası seyahat izni için HES kodu nasıl alınır? İşte seyahat izin başvuru ekranı

Seyahat izni için HES kodu nasıl alınır? Seyahat izin başvurusu nasıl ve nereye yapılır? sorularının yanıtlarını sizler için derledik. Ülkemizde koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığına ilişkin verilerin olumlu seyretmesi üzerine uygulanan kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılıyor. Bu çerçevede kademeli olarak sona erdirilen şehirler arası seyahat, HES (Hayat Eve Sığar) kodu alınarak yapılabilecek. Peki, 'seyahat izin başvurusu SMS ile nasıl yapılır?', 'HES kodu nereden alınır?' İşte detaylar...

'HES kodu nereden ve nasıl alınır?', 'Seyahat izin başvurusu nasıl yapılır?', 'Şehirler arası seyahat için HES kodu nereden alınır?' sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arası seyahatlarin artık Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu koda sahip olmayan vatandaşlar, şehirler arası seyahat edemeyecek. İşte, 'seyahat izin başvuru ekranı' ve 'HES kodu uygulaması iPhone ve Android indirme linki' detayları...

SEYAHAT İZİN BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında havayoluyla ve demiryoluyla seyahat etmek isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından alacakları seyahat kodu almaları gerektiğini söyledi.

Tüm yolcuların risk durumları HES kodu üzerinden sorgulanacak.

Koca, "Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla kod alınacak. HES uygulaması ile mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.

Herkese özel bir kod olacak. Kod sayesinde kimlik numarası gibi veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla ile bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek" ifadelerini kullandı.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu almak için öncelikle akıllı bir cihaza (telefon veya tablet) ihtiyacımız var. Şimdi sıra cihazımıza HES uygulamasını indirmeye geldi.

HES KODU UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

HES KODU UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

Uygulamayı cihazımıza kurduktan sonra telefon numaramızı girerek doğrulamayı gerçekleştiriyoruz. Giriş yaptıktan sonra karşımıza gelen ekranda yer alan seçenekler içerisinde "HES Kodu İşlemleri" seçenğini seçiyoruz. Daha sonra açılan sayfada "Yeni Kod Ekle" başlığına tıklıyoruz. HES kodunun ne kadar süreyle kullanılacağını seçtikten sonra "Devam" diyerek kod alma işlemini tamamlıyoruz.

HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TC kimlik numarası, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-posta alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihinin zorunlu olarak girilmesi gerekiyor.

HES KODU SMS NUMARASI KAÇ? KISA MESAJ İLE NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu ayrıca kısa mesaj yoluyla da alınabilir. SMS ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, kimlik kartı seri numarasının son 4 hanesi ve HES kodunun geçerli olacağı gün sayısı yazılır ve 2023'e kısa mesaj olarak gönderilir.

HES KODU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

* Tamamı yurt içi olan uçuşlar için HES kodu zorunludur.
* Eğer ilk uçuşa 25 saatten az kalmış ise HES kodu üzerinden yolcunun sağlık durumu kontrol edilecektir.
* HES kodu bebek yolcular için zorunlu değildir.
* Kuzey Kıbrıs (Ercan Havalimanı) uçuşlarında HES kodu zorunlu değildir.

KARAYOLUYLA SEYAHAT İÇİN İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

81 şehir arasında karayoluyla seyahat etmek isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor. Tüm illerde geçerli seyahat izni belgesi almak için BURAYA tıklayın.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAKLARI NE ZAMAN KALDIRILACAK?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN