Seyahat kısıtlaması devam eden iller hangileri? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? İşte yeni genelge

Seyahat kısıtlaması devam eden iller hangileri? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? İşte yeni genelge

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Hangi illerde şehirler arası yolculuk yasağı var? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Koronavirüs (coron virüs) salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla birçok şehre kara, hava, deniz yoluyla ulaşım kısıtlandı. İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre, seyahat yasağı 15 gün daha uzatılarak 3 Haziran 2020'ye kadar geçerli olacak. Peki, seyahat yasağı olan iller hangileri? İşte detaylar...

'Şehirler arası seyahat yasağı devam ediyor mu?', 'Hangi ilerde seyahat yasağı var?', 'Seyahat yasağı ne zaman bitecek?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardı. İçişleri Bakanlığı, birçok 15 ilde uygulanan seyahata yasağı 15 gün daha uzatıldı. Buna göre 3 Haziran 2020 Çarşamba gününe kadar aşağıda yer alan şehirlerde kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkışlar izne tâbi olacak. İşte 'seyahat yasağı devam eden illerin listesi'...

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde uygulanan seyahat yasağının 15 gün daha uzatılarak 3 Haziran 2020 Salı günü saat 23.59'a kadar geçerli olacağını duyurdu.

Buna göre; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak şehirlerine kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış işlemleri için izin almak gerekiyor.

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT YASAĞI KALKAN İLLER HANGİLERİ?

Geçtiğimiz hafta; Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon olmak üzere 16 ilde daha seyahat yasağı kaldırılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞ'NDAN SEYAHAT KISITLAMASI İÇİN GENELGE

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Şehir Giriş-Çıkış Tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 00.00'dan, 3 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar geçici olarak durduruldu.

SEYAHAT YASAKLARI TAMAMEN NE ZAMAN SONA ERECEK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN