Son dakika! Bakan Koca'dan İstanbul için kritik uyarı

Son dakika! Bakan Koca'dan İstanbul için kritik uyarı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da sağlık yöneticileriyle toplantı yapıldığını duyurarak "Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İstanbul'da sağlık yöneticileriyle bir araya gelerek koronavirüs salgınının seyrini değerlendirdiklerini duyurdu. 

“Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor” diyen Bakan Koca, “İstanbul normalleşmenin örnek şehri olmalı. Bunu başaracak kararlılıktayız” ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 100 bin nüfusa düşen haftalık ortalama vaka sayısı haritasına göre İstanbul’daki vakalar 68.23’ten 89.90’a yükselmişti. 

Bakanlığın illere göre risk durumu haritasına göre ise İstanbul, turuncu kategori olan yüksek risk durumunda yer alıyor. 

 

 

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARMIŞTI 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentin yüksek riskli grupta yer aldığını belirterek “Salgın bitmedi” demişti. 

Memişoğlu, açıklamasında “Uyum içinde kısıtlama duygusu ve farkındalığı ile hareket etmek zorundayız. Aman dikkat! Öğrencimize, yaşlımıza, esnafımıza, vatandaşımıza güveniyoruz. Şimdiye kadar gösterdikleri özveriye bundan sonra gösterecekleri hassasiyete çok teşekkürler” ifadelerine yer vermişti. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN