Son dakika! Biden ve Putin arasında ilk görüşme

Son dakika! Biden ve Putin arasında ilk görüşme

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, göreve gelmesinin ardından ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında, iki ülke arasındaki Yeni Stratejik Saldırı Silahları Azaltma Anlaşması’nı (New START) uzatmak için telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Biden yönetimi tarafından ABD ile Rusya arasında Obama döneminde 8 Nisan 2010 yılında imzalanan New START süresinin uzatılacağı açıklanmıştı.

Önümüzdeki 5 Şubat'ta sonlanacak olan anlaşmanın uzatılması için ABD ve Rusya temsilciler düzeyinde görüşmeler devam ederken, Washington tarafının somut adım atılması yönünde açıklamaları üzerine Rusya harekete geçmişti.

Önceki gün Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Washington’un anlaşmanın uzatılması için olumlu yönde görüşler bildirmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti.

START ANLAŞMASI NEDİR?

Yeni START, ABD ve Rusya Federasyonu arasında, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması ve Sınırlandırılması için Alınacak Önlemler'in resmi adı ile bir nükleer silah azaltma anlaşmasıdır. 8 Nisan 2010'da Prag'da imzalandı ve onaylandıktan sonra 5 Şubat 2011'de yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN