Son dakika! Ermenistan'ın vurduğu Gence'de şehit sayısı 10'a yükseldi

Son dakika! Ermenistan'ın vurduğu Gence'de şehit sayısı 10'a yükseldi

Son dakika haberi... Ermenistan'ın ateşkese rağmen vurduğu Gence'de şehit sayısı 10'a yükseldi. Çocukların da aralarında olduğu sivilleri hedef alan Ermeni güçleri, bu kanlı saldırı ile Moskova'da kurulan ateşkes masasını devirmiş oldu.

Son dakika haberi... Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Gence kentine düzenlendiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. 

Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin oturduğu konuta isabet etmesi sonucu yaralanan bir sivilin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. 

GENCE'DE ANMA TÖRENİ

Bu arada Ermenistan'ın ateşkese rağmen vurduğu ve sivilleri hedef aldığı Gence'de anma töreni düzenlendi. Gence halkı, saldırıda ölen ve yaralanan çocuklar için füzenin düştüğü yere, oyuncak ve karanfiller bırakarak şehitlerini andı.

01-014.jpg

Buradaki anma törenine katılan Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansı Direktörü Gazanfer Ahmedov, Gence'de sivillere ait yerleşim yerini hedef alan füzenin orta menzili balistik füze Elbrus olduğunun belirlendiğini söyledi.

02-011.jpg

Sivillerin yaşadığı binaya isabet ederek büyük bir yıkıma sebebiyet veren füzenin kalıntıları üzerinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarına değinen Ahmedov, "Kalıntılarından elde ettiğimiz veriler, saldırının Elbrus füzesiyle gerçekleştirdiğini gösteriyor. Saldırıda kullanılan Elbrus füzesini uzunluğu 11-14 metre, 700 kilogram patlayıcı barındırıp menzili 300 kilometredir." bilgilerini verdi.

ATEŞKES 10 EKİM'DE BAŞLADI

Hafta sonu Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememiş, Ermenistan 27 Eylül'de başladığı saldırılara yenilerini eklemişti. 

Ermenistan ordusu, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzelerle vurmuş, kanlı saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. 

03-004.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN