Son dakika! Akar, Ermenistan'a tepkisini yineledi: Ermenistan savaş ve insanlık suçu işliyor

Son dakika! Akar, Ermenistan'a tepkisini yineledi: Ermenistan savaş ve insanlık suçu işliyor

Son dakika haberi... Ateşkese rağmen Azerbaycan'ın en büyük kenti Gence'deki sivilleri vuran Ermenistan'a bir kez daha tepki gösteren Bakan Akar "Ermenistan savaş ve insanlık suçu işliyor. Ne uluslararası hukuka ne insani değerlere saygıları var" dedi.

Son dakika haberi... Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği kanlı saldırıya bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Ateşkese rağmen Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de sivilleri hedef alan Ermenistan ordusuna tepki gösteren Akar "Bunların hesabını hem tarih önünde hem de uluslararası hukuk önünde bir gün verecekler. Ermenistan, savaş, insanlık suçu işliyor. Ne uluslararası hukuka ne insani değerlere saygıları var" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Akar, Azerbaycan'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

"Can Azerbaycan, bizim kardeşimiz." diyen Akar, şunları söyledi: "Dolayısıyla biz 'İki devlet tek millet' olmanın gereğini her zaman yerine getirmeye devam ediyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu Kara Harp Okulu, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde bu önemli ve anlamlı günde, ilk dersi Sayın İbrahim’in vermesinin uygun olacağını düşündük. Davetimizi kırmadı. Azerbaycan’ın tarihi ve günümüzdeki gelişmeler çok etkili bir şekilde ifade edildi. Sayın Büyükelçi bizimle duygularını paylaştı. Öğrencilerimiz için yararlı olduğunu değerlendiriyorum."

"SON DERECE ŞIMARTILMIŞ VAZİYETTELER"

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek, Gence bölgesine saldırısına yönelik soruya Akar, şu yanıtı verdi:

"Bu yeni bir şey değil. Ermenistan, her zaman son derece saldırgan davranıyor, insanlık, savaş suçu işliyor. Bunu alışkanlık haline getirmiş bulunuyor. Ermenistan yönetimi, bu konuda son derece pervasız davranıyor. Sağlanan destek, bunları son derece şımartmış vaziyette.

Bunların ne uluslararası hukuka ne insani değerlere saygıları var. Ne de ahlaki noktayı nazarında meselelere bakışları söz konusu. Maalesef Gence ve diğer birçok yerleşim yerine acımasızca saldırdılar, saldırılarını sürdürüyorlar. Bunlar, ateşkesin de ihlali anlamına geliyor. Fütursuz bir şekilde saldırılarını sürdürüyorlar. Bir gün gelecek hem tarih hem de uluslararası hukuk önünde bunların hesabını verecekler."

SADECE GENCE'DE 9 SİVİL ÖLDÜ

Hafta sonu Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememiş, Ermenistan 27 Eylül'de başladığı saldırılara yenilerini eklemişti. 

Ermenistan ordusu, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzelerle vurmuş, kanlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ermenistan'ın kanlı saldırılarda toplam 41 sivil ölmüş, 200'den fazla sivil de yaralanmıştı. 

CEPHE HATTINDA SON DURUM NE?

Moskova'daki ateşkes kararını delen Ermenistan güçleri, gece boyunca küçük gruplar halinde saldırılarına devam etmişti. Saldırılara karşılık veren Azerbaycan, Ermenistan ordusunun zırhlı araçlarını bırakarak kaçtığını duyurmuştu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan ise Azerbaycan askerlerinin temas hattının güneyine yoğun şekilde ateş açmaya devam ettiğini ifade etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN