Son dakika! Ermenistan güçleri zırhlı araçlarını bırakıp kaçtı

Son dakika! Ermenistan güçleri zırhlı araçlarını bırakıp kaçtı

Son dakika haberi... Moskova'daki ateşkes kararını delen Ermenistan güçleri, gece boyunca küçük gruplar halinde saldırılarına devam etti. Saldırılara karşılık veren Azerbaycan, Ermenistan ordusunun zırhlı araçlarını bırakarak kaçtığını duyurdu.

Son dakika haberi... Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun ateşkese rağmen gece boyunca saldırı düzenlediği açıkladı.

ERMENİSTAN'DAN GECE BOYU SALDIRI 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Ağdere, Ağdam, Fuzuli ve Cebrail yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 1 T-72 tankın, 3 Grad füze sisteminin imha edildiği, çok sayıda askerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

"ZIRHLI ARAÇLARINI BIRAKARAK KAÇTILAR"

Bakanlığın açıklamasında, Ermenistan ordusu 9. alayı topçu birliklerinin Hadrut yönünden geri çekildiği, alayın 5. tabur personelinin zırhlı araçlarını bırakarak kaçtığı kaydedildi.

01-002.jpg
Azerbaycan ordusu daha önce de çok sayıda Ermenistan tankını ele geçirmişti. 

Aynı şekilde Ermenistan ordusunun 5. ve 522. alay personelinin de araçlarını savaş alanında bırakarak geri çekildiği duyuruldu. 

"TÜM CEP BOYUNCA AVANTAJLIYIZ"

Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği top atışlarıyla Ermenistan ordusunun 1. alayının daimi mevzilenme noktasında bir yer altı sığınağının imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu ifade edildi.

Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Ağdam, Terter ve Goranboy illerine ateş açtığı bildirildi.

ERMENİSTAN: GÜNEYDEN YOĞUN ŞEKİLDE ATEŞ AÇILIYOR

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan ise Azerbaycan askerlerinin temas hattının güneyine yoğun şekilde ateş açmaya devam ettiğini ifade etti.

Facebook'tan açıklama yapan Hovhannisyan "Temas hattındaki gerginlik gece saatlerinde şiddetini sürdürdü. Şu anda düşman güney yönünde yoğun şekilde ateş açmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN ATEŞKESE UYMADI

Hafta sonu Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememiş, Ermenistan 27 Eylül'de başladığı saldırılara yenilerini eklemişti. 

Ermenistan ordusu, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzelerle vurmuş, kanlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ermenistan'ın kanlı saldırılarda toplam 41 sivil ölmüş, 200'den fazla sivil de yaralanmıştı. 

TÜRKİYE DİPLOMATİK ÇABALARINI BIRAKMADI

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkese uyma çağrısında bulunmuştu.

Rusya'daki masaya çağrılmayan Türkiye ise diplomatik çabalarını bırakmadı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüş, Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşmesinde 'Ermenistan'ın ateşkese uyması' konusunda uyarılmasını istemişti.

Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de bir telefon görüşmesi yapmış, Ermenistan’ın ateşkes ihlalleri konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN