Son dakika! Ermenistan'ın kanlı saldırılarında 41 sivil hayatını kaybetti

Son dakika! Ermenistan'ın kanlı saldırılarında 41 sivil hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Ermenistan'ın kanlı saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 41'e yükseldi. Son olarak Azerbeycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzeyle vuran Ermeni güçleri, 9 kişinin ölümüne neden oldu.

Son dakika haberi... Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısı 41'e, yaralı sayısı 205'e yükseldi.

205 SİVİL YARALANDI

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 11 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı.

03-003.jpg

Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 41 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 205 sivil yaralandı.

BİNLERCE EV VE KAMU BİNASINDA HASAR OLUŞTU

Ermenistan'ın saldırılarında 1165 ev, 57 apartman, 146 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

SADECE GENCE DE 9 KİŞİ CAN VERDİ

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle düzenlediği saldırıda 9 kişi ölmüş, 34 kişi de yaralanmıştı.

01-007.jpg

01-005.jpg

ATEŞKES KARARI SÖZDE KALDI

Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı dün fiilen devreye girmemişti. 

Ateşkesin Ermenistan tarafından ihlal edildiğini belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev "Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor" açıklaması yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN