Son dakika haberi | Esad güçleri PKK’lı teröristlerle Menbiç’te anlaştı

Son dakika haberi | Esad güçleri PKK’lı teröristlerle Menbiç’te anlaştı

Suriye ordusu, rejim ile YPG/PKK terör örgütü arasında anlaşma yapıldığını ileri sürdü. İddiaya göre varılan anlaşma gereğince 400 kadar terörist Menbiç'ten ayrıldı.

Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile YPG/PKK’lı teröristler arasında varılan ve teröristlerin Menbiç bölgesinden çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar terör örgütü mensubunun 30 araçla birlikte Menbiç’ten ayrıldığını duyurdu.

Daha önce Sputnik’te yer alan bir başka haberde, Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) olası bir operasyonunu önlemek amacıyla Menbiç yakınlarında konuşlandığını iddia edilmişti.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Öte yandan Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıklarını sürdüren TSK, Hatay'dan Gaziantep'e askeri malzeme sevkiyatını sürdürüyor. 

Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla bir süre önce Hatay'a getirilen zırhlı araçlar ile yakıt tankı ve malzeme taşıyan askeri araçlar İslahiye ilçesinden geçiş yaptı.

Hassa-İslahiye kara yolundan geçen ve destek amaçlı sevk edilen araçlar, güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa istikametine ilerledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN