Son dakika! İran gemisi, Irak karasularında battı

Son dakika! İran gemisi, Irak karasularında battı

Son dakika haberi... İran'a ait yük gemisi Irak karasularında battı. 9 mürettebatın bulunduğu tahmin edilen gemiden 4 kişi kurtarıldı. Kaybolan kişileri kurtarmak için çalışmalar devam ederken, iki kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İran'a ait bir yük gemisinin Irak karasularında battığı, mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Irak'ın güneyindeki Basra Körfezi'nin Hor Abdullah Kanalı girişinde 'Behbehan' isimli İran'a ait gemi henüz belirlenemeyen bir nedenle gece saatlerinde battı.

KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR

Irak medyasına konuşan Basra Vali Yardımcısı ve eski Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan, gemide mahsur kalan 4 mürettebatın kurtarıldığını, diğer 5 kişinin bulunması için de operasyonun devam ettiğini söyledi.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran Denizcilik ve Liman İşletmeleri Güvenlik Müdürü Nadir Pesende de Huzistan eyaletine bağlı Hürremşehr'den Irak'ın Um el-Kasr Limanı'na giden yük gemisinin İran saatiyle gece 03.00'te Irak karasularında battığını aktardı.

2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kurtarıldığını ve kayıp mürettebatın kurtarılması için de İran ve Irak'a ait ekiplerin çalıştığını dile getiren Pesende, geminin İran'dan Irak'a 850 ton seramik malzemesi taşıdığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN