Son dakika! Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu

Son dakika! Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu

Son dakika haberi... Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin temmuz ayı zam oranı da belli oldu. Buna göre, memur ve memur emeklisi 1,75 enflasyon farkı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri ise 5,75 maaş zammı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 12,62, aylık yüzde 1,13 arttı.

ZAMLI MAAŞLAR BELLİ OLDU

Açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte milyonlarca memur ve emeklilerin zamlı maaşları da belli oldu. Buna göre;

Memur ve memur emeklisi 1,75 enflasyon farkı alacak.

Bağ-Kur ve SSK emeklileri ise 5,75 maaş zammı alacak.

Memurlara bu yılın ilk yarısında uygulanan toplu sözleşme doğrultusunda maaşlara yüzde 4 artış yapılmıştı. Bu yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısım kadar memurlara enflasyon farkı da veriliyor.

ENFLASYON RAKAMLARI

Haziran ayında enflasyon yüzde 1.13 ile beklentilerin üzerinde bir artış kaydetti. Böylece yıllık enflasyon yüzde 12.62 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN