Beşiktaş’ın sistemi değişti

Beşiktaş’ın sistemi değişti

Beşiktaş, Süper Lig’in 12’nci haftasında Ümraniyespor’u 5-2 mağlup ederken teknik direktör Şenol Güneş’in sistem değişikliği göze çarptı. Tecrübeli teknik adam, ayağının tozu ile çift forvetli kurguya geçiş yaparken orta alandaki hücum gücünü de yükseltti.

Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, evinde kapalı gişe oynadığı Ümraniyespor maçını 5-2 kazanmayı bildi, teknik direktör Şenol Güneş, ayağının tozuyla takımına 3 puanı getirdi. Takımdaki olumsuz havayı dağıtan tecrübeli hoca, 2. Beşiktaş dönemine de hızlı bir giriş yaptı. Tecrübeli teknik adam Valerien Ismael döneminden kalma bazı alışkanlıkları ilk maçtan değiştirmeyi başardı. Taktiksel dokunuşlarıyla takımına farklı bir görüntü kazandıran Şenol Güneş, Siyah-Beyazlı ekibe umut aşıladı.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, henüz ilk resmi maçından takıma yaptığı dokunuşlar ile dikkat çekti. Sezon başından bu yana yapılan karşılaşmalarda ilk yarıda muhteşem oynayıp ikinci yarıda istikrarsız tablo çizmesinin nedenlerini analiz ekibiyle araştırarak sorunların derinine inebildi. Söz konusu tek devrelik formu tüm maçın geneline yayan Şenol Güneş ve ekibi mücadeleyi son topa kadar bıraktırmadı. Takımın temposunu artıran ve topun daha çok kendi ekibinde kalmasını isteyen Güneş, ilk karşılaşmada hedefini gerçekleştirdi. Kalede öz güven sorunu yaşayan Ersin Destanoğlu’nun yerine tecrübeli Mert Günok’a şans veren teknik heyet, kaleye de yeni bir rekabet ortamı kazandırdı.

Şenol Güşen, ilk Beşiktaş döneminde olduğu gibi Cenk Tosun-Mario Gomez ikilisi gibi Wout Weghorst-Cenk Tosun ikilisini ileriye monte etti. Cenk 2 gol attı, yine duble yapan Hollandalı futbolcuya da 1 asist yaptı. Dele Alli ile Gedson Fernandes’i beraber oynatarak takımın orta sahadaki aksiyon gücünü yükseltti ve kanat opsiyonlarına merkez hücum takviyesini monte etti.

CENK ‘GÜNEŞ’ İLE PARLADI

Teknik direktör Şenol Güneş’in Beşiktaş’taki birinci döneminde vazgeçilmezlerinden olan Cenk Tosun, yine Güneş dönemine etkili başladı. Şenol Güneş, henüz ilk maçta Cenk’ten yine yüksek verim aldı. Cenk ile Şenol Güneş’in ‘ilk’ tesadüfü de dikkat çekti. Şenol Güneş’in Beşiktaş’taki ilk döneminde 16 Ağustos 2015’te Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda oynanan ve 5-2 kazanılan ilk maçta da Siyah-Beyazlı takımın ilk golü Cenk Tosun’dan gelmişti. Tosun Paşa, Kara Kartal’daki ikinci Şenol Güneş döneminde de ilk golü atan isim oldu. Cenk ayrıca Süper Lig’de kullandığı son 10 penaltının tamamını gole çevirdi. Trabzonspor’a da bir gol atan Cenk Tosun ligde bu sezonki gol sayısını 3’e çıkardı.

GHEZZAL KUPA SONRASI DÖNECEK

Siyah-Beyazlılar ekibin Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, ligin 2. devresinde takıma dahil olacak. İki hafta önce oynanan Trabzonspor karşılaşmasında sakatlanan ve Hatayspor ile Ümraniyespor sınavlarında görev yapamayan Rachid Ghezzal için Şenol Güneş’ten de açıklama geldi. Ümraniye galibiyeti sonrasında konuşan deneyimli hoca, Cezayirli yıldız için, “Ghezzal, 3 maçta da olmayacak. Dünya Kupası arasına kadar olmaz. Tedavisi ve çalışması olacak” demişti. Başarılı oyuncu tedavisi için Katar’a gitti. Deneyimli futbolcunun tedavisinin orada devam edeceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN