Derbi ateşi Arena’da yanacak

Derbi ateşi Arena’da yanacak

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında kozlarını paylaşacak. Nef Stadı’nda oynanacak müsabakada Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrılarak ezeli rakibini sollamayı hedeflerken Siyah-Beyazlılar ise yeni hocası Şenol Güneş ile çıkışını sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasındaki derbide Galatasaray ile Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Nef Stadı’nda oynanacak maç, saat 20.00’de başlayacak. Derbiyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan olacak. Müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Kadir Sağlam yapacak. Galatasaray, Süper Lig’in geride kalan bölümünde çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Sarı-Kırmızılı takım, topladığı 21 puanla 12. haftayı beşinci sırada bitirdi. Beşiktaş ise ligde oynadığı 12 müsabakanın 6’sını kazanırken, 4’ünde berabere kaldı ve 2’sini kaybetti. Siyah-Beyazlı takım, hanesine yazdırdığı 22 puanla 12. haftayı dördüncü sırada tamamladı.

Galatasaray’da derbi öncesinde sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Sarı-Kırmızılı takımın ligin 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile oynadığı müsabakada doğrudan gördüğü kırmızı kart sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 2 maç men cezası verdiği ve yapılan itiraz üzerine TFF Tahkim Kurulunun cezasını 1 maça indirdiği Abdülkerim Bardakcı, bugün takımdaki yerini alabilecek. Galatasaray’da tedavileri tamamlanan ve takımla çalışmalara katılan Kazımcan Karataş ve Yusuf Demir de derbinin kadrosunda bulunabilecek. Galatasaray’da Beşiktaş derbisi öncesinde iki futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-Kırmızılı ekipte kaleci Fernando Muslera ve Kerem Aktürkoğlu, bugün kart görmeleri durumunda 14. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.
Beşiktaş ise, Galatasaray karşısına 1 futbolcu dışında tam kadro çıkacak. Ayak tabanındaki kapsül yırtığı futbol oynamasını çok olumsuz etkileyen Ghezzal, tedavisini sürdürdüğü için kadroda olamayacak. Cezayirli futbolcu önümüzdeki haftada da forma giyemeyecek.

Siyah-Beyazlı takımda 3 futbolcu Galatasaray maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3 sarı kartı bulunan Gedson Fernandes, Valentine Rosier ve Romain Saiss bu akşam kart görmeleri durumunda 14. haftada oynanacak Antalyaspor maçında yer alamayacak. Ümraniyespor maçını farklı kazanan teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında da kadroyu büyük ölçüde koruyacak.

REKABETİN DEĞERİ 4.7 MİLYAR TL

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadı’ndaki derbide karşı karşıya gelecek. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbinin kadro değerleri toplamı 4 milyar 770 milyon TL. Süper Lig’in 13. haftasında oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman Sarı-Kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt’ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 141 milyon euroluk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda üçüncü sırada yer alıyor. Kartal’ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 121 milyon 600 bin euro ve dördüncü sırada bulunuyor. Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 4 milyar 770 milyon TL. Sahanın en değerlisi Mauro Icardi olacak. Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, derbide oynaması durumunda 17 milyon 500 bin euro ile sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-Kırmızılılarda Lucas Torreira’nın 15 milyon euro ve Victor Nelsson’un da 14 milyon euro değeri bulunuyor. Beşiktaş’ta ise 14 milyon euro ile İngiliz Deli Alli ile Hollandalı Wout Weghorst takımın en değerlileri konumunda. Siyah-Beyazlılarda ayrıca Nathan Redmond’un da 11 milyon euro piyasa değeri var.

CİMBOM EVİNDE ÜSTÜN

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile sahasında oynadığı son 5 derbide mağlubiyet yüzü görmedi. Siyah-Beyazlılara karşı iç sahadaki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunda, 27 Şubat 2017’de yapılan maçta yaşayan Sarı-Kırmızılılar, sonrasındaki 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, söz konusu derbilerde 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Galatasaray, sahasında 2017 2018 ve 2018-2019 sezonlarında 2-0, 2020-2021 sezonunda 3-1, 2021-2022 sezonunda 2-1’lik skorlarla mağlup ettiği Beşiktaş ile 2019-2020 sezonunda 0-0 berabere kaldı.

GÜNEŞ BURUK’A KAYBETMİYOR

Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı derbi öncesinde iki teknik adam arasındaki rekabet de dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un çalıştırdığı takımlara karşı oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda Şenol Güneş’in takımları 20 gol atarken, Buruk’un takımları ise sadece 4 gol kaydedebildi. Güneş, Galatasaray’a karşı farklı takımların başında 43 maça çıkarken, 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. İlk derbisine hazırlanan Okan Buruk ise kariyerinde Beşiktaş’a karşı 12 kez teknik direktör olarak sahada yer alırken 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi elde etti.

DEVLERİN 352’NCİ RANDEVUSU

Beşiktaş ile Galatasaray bugün 352. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlılar önceki 351 maçta rakibini 113 kez yenerken, Sarı-Kırmızılı ekip ise ezeli rakibini 124 kez mağlup etti. İki takım 114 müsabakada eşitliği bozamadı. Beşiktaş bu maçlarda Galatasaray ağlarına 459 gol atarken Sarı-Kırmızılı ekip ise Siyah-Beyazlıların kalesine 490 gol gönderdi. Son yıllarda Galatasaray’ı içerde oynadığı maçlarda yenen Beşiktaş, deplasmanda aynı başarıyı gösteremiyor. Galatasaray’a karşı son 5 deplasman maçında 4 kez yenilen Siyah-Beyazlılar, rakibine karşı son deplasman galibiyetini de yine Şenol Güneş’in teknik direktörlüğü döneminde
almış ve 27 Şubat 2017’de oynanan maçı 1-0 kazanmıştı.

SON 10 MAÇTA KARTAL ÖNDE

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasındaki derbide Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadı’nda kozlarını paylaşacak. İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçta Beşiktaş’ın galibiyet sayısı bakımından ezeli rakibine karşı bir üstünlüğü bulunuyor. Siyah Beyazlı ekip, söz konusu karşılaşmalarda 5 kez galibiyet sevinci yaşamayı başarırken Galatasaray 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 1 karşılaşma ise beraberlikl tamamlandı. Söz konusu maçlarda Siyah-Beyazlı ekip 11 gol atarken, Galatasaray 10 kez fileleri havalandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN