Cimbom merkezden vuracak

Cimbom merkezden vuracak

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında oynayacağı Beşiktaş derbisinin hazırlıklarına başladı. Sarı-kırmızlı ekip, orta sahasını güçlü tutarak oyun temposunu kontrol etmeyi hedeflerken teknik heyet rakibini merkezden zorlanmanın planlarını yapıyor.

Son Spor Toto Süper Lig’de 3 maç aradan sonra Karagümrük karşılaşması ile galibiyet hasretini dindiren Galatasaray, yakaladığı ivmeyi derbi ile devam ettirmenin planlarını yapıyor. Beşiktaş derbisi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk derbinin sistematik planlarını şimdiden masaya yatırıyor.

Beşiktaş karşısında sahaya süreceği ilk 11’i henüz netleştirmeyen Buruk, 4-2-3-1 sistemini tercih etmeye hazırlanıyor. Rakibinin geçi oyunlarındaki zafiyetlerini düşünen Buruk, orta alan hakimiyetini almak için merkezi kalabalık tutmak istiyor. Sistemin işlemesi için kilit isimleri belirleyen Sarı-Kırmızılı ekibin çalıştırıcısı kalede Muslera, savunmada Nelsson ile Abdülkerim, orta sahada Torreira, Oliveira ve Mertens’i görevlendirecekken Raschica ile forvette İcardi’nin yeri garanti olarak gözüküyor.

Teknik heyet asıl değişimi savunma hattında yapacak. Sezona etkileyici bir performans ile başlayan Sacha Boey, geçtiğimiz hafta kart cezasını tamamlarken son dönemde ritmini bulan Dubois ile forma rekabetine girecek. Sol bekte yine yerli olacak ancak Kazımcan’ın durumuna göre Emre Taşdemir tercihi yapılacak. 3 yerli kuralı nedeniyle hücum hattında oynayacak kenar oyuncusunu ise yapılacak son idmanlar belirleyecek.

Kerem, Yunus ve Barış’ın antrenman performansına göre Okan Buruk Rashica’nın paralelinde kime görev vereceğini kesinleştirecek. Buruk, Beşiktaş’a karşı tecrübeli yıldızları Mata ve Gomis’i ise kulübeden hamle oyuncusu olarak kullanacak. Tecrübeli çalıştırıcı, Siyah-Beyazlıların oyun temposuna göre iki yıldızını 60. dakikadan sonra oyuna dahil etmek istiyor.

BURUK DERBİDE SİFTAH YAPACAK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cumartesi günü Beşiktaş ile oynayacakları maçla birlikte antrenörlük kariyerinde ilk derbisine çıkacak. Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında evinde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, bir ilki yaşayacak. Sezon başında takımın başına geçen Buruk, cumartesi Nef Stadyumu’ndaki mücadele ile birlikte teknik direktörlük kariyerinde ilk derbisine Siyah-Beyazlılar karşısında çıkacak. Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde Beşiktaş’a karşı daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor ve Başakşehir’in başındayken rakip oldu. Buruk’un takımları söz konusu müsabakalarda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. 49 yaşındaki teknik direktör, tek galibiyetini Başakşehir’i çalıştırırken elde etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN