Cimbom’da taşlar oturuyor

Cimbom’da taşlar oturuyor

Galatasaray’da Beşiktaş derbisinin hazırlıkları devam ederken teknik heyet, sistemdeki eksikler üzerinde çalışıyor. Sarı-Kırmızlı ekip, derbide duran top organizasyonlarında gelişme kaydetmeyi hedeflerken bitiricilik sorununu da Mauro Icardi ile çözmeyi planlıyor.

Karagümrük karşısında galibiyete uzanan ve büyük bir moral bulan Galatasaray artık gözünü tamamen Beşiktaş derbisine çevirmiş durumda. Galibiyete rağmen üzerinde halen büyük bir baskı hisseden teknik direktör Okan Buruk tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Teknik heyet, derbide sahaya süreceği ilk 11’i netleştirirken sahada uygulayacağı planları hazırlıyor. Sarı-Kırmızılı ekip, ezeli rakibinin zayıf noktaları üzerinde çalışırken Okan Buruk, takımında eksik olan parçaları da tamamlamak için kollarını sıvadı.

Galatasaray ligde henüz duran toptan gol bulamadı. Sarı-Kırmızılı takım, geride kalan 11 maçta kullandığı toplam 87 kornerden de skor çıkaramadı. Oliveira, Mertens, Mata ve Kerem Aktürkoğlu’nun dönüşümlü kullandığı köşe vuruşlarında Abdülkerim ve Nelsson’un ağlara giden topları VAR’a takıldı. Teknik direktör Okan Buruk da Beşiktaş derbisine özel takıma korner organizasyonu çalıştırıyor.

Duran top sorununu çözmek isteyen tecrübeli çalıştırıcı, hücum hattındaki bitiricilik sorununu da ortadan kaldırmayı planlıyor. Kritik 90 dakika öncesi tecrübeli hocanın en çok güvendiği isimlerin başında Mauro Icardi geliyor. Arjantinli yıldız kariyeri boyunca büyük maçlarda sahneye çıkmayı başarmıştı. Mauro Icardi, Inter formasını giydiği dönemde 13 kez ezeli rakip Milan’a karşı sahaya çıktı. Arjantinli golcü Derby della Madonnina 5 kez gol sevinci yaşadı. Icardi, Inter’in diğer ezeli rakiplerinden Juventus’a karşı 14 maçta 8 gol 2 asist, Roma’ya karşı 12 maçta 6 gol 1 asist, Lazio’ya karşı da 13 maçta 8 gol 1 asistle oynamayı başardı.

PSG-Marsilya derbilerinde ise 4 kez sahaya çıkan Icardi, 4 gol ve 1 asist attı. Icardi’nin derbi performansına güvenen teknik heyet, Arjantinli golcünün etkili olabilmesi için orta alanda da yetenekli ayaklarına görev verecek. Mertens, Oliveira ve Rashica gibi teknik kapasitesi yüksek isimleri sahaya sürecek Sarı-Kırmızılılar, yedek güç olarak da Juan Mata’yı kulübede bekletecek. Haftalardır oturmayan parçaları derbide tamamlamayı planlayan teknik heyet, hem galibiyet alıp hem de sistemi kurmayı hedefliyor.

RASHİCA’DA BONSERVİS ÇIKMAZI

Yaz transfer döneminde kadrosunu yıldız isimlerin yanı sıra genç ve gelecek vadeden isimlerle de güçlendiren Galatasaray, Championship ekibi Norwich City’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Rashica’nın iyi performansı sonrası bonservisini almak için harekete geçmişti. Oyuncuyu bonservisiyle satmaya yanaşmayan Norwich’in Premier Lig’e yükselme başarısı göstermemesi durumunda ise Rashica’yı Galatasaray’a yeniden kiralayabileceği ifade edildi. İngiliz ekibinin Premier Lig’e çıkamaması Galatasaray’ın ise önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları’nda mücadele etmesi durumunda Kosovalı yıldızın Sarı-Kırmızılılara bir kez daha kiralanma ihtimalinin oldukça yüksek olacağı üzerinde duruluyor.

ASLAN’IN KOZU MUSLERA

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray, cumartesi günü evinde Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu önemli müsabakada Sarı-Kırmızılıların kaptanı Fernando Muslera, derbilerde takımın en deneyimli futbolcusu konumunda bulunuyor. 2011 yılının yaz transfer döneminde takıma katılan Uruguaylı kaleci, bugüne kadar 22’si Süper Lig, 1 de TFF Süper Kupa olmak üzere 23 kez Beşiktaş derbisinde görev aldı. Söz konusu müsabakalarda Galatasaray, TFF Süper Kupa’da penaltılarla olmak üzere 11 kez sahadan galip ayrılırken, 7 kez de mağlup oldu. 5 mücadele ise berabere sona erdi. 36 yaşındaki kaleci, bu sezon 11 Süper Lig maçında görev aldı ve kalesinde 9 gol gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN