Güneş dönemi parlak başladı

Güneş dönemi parlak başladı

Teknik direktör Şenol güneş, yaklaşık 3 buçuk yıl sonra döndüğü Beşiktaş’ta ikinci dönemine galibiyetle başladı. Siyah-Beyazlıların başında 200’üncü kez sahaya çıkan tecrübeli çalıştırıcı, Ümraniyespor’u 5-2 devirdikleri maç ile Kara Kartal’da galibiyet sayısını 118’e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında HangiKredi Ümraniyespor’u 5-2 mağlup eden Beşiktaş, yeni teknik direktör Şenol Güneş’le çıktığı ilk maçta taraftarlarını mutlu etti. Puanını 22’ye yükselten Siyah-Beyazlı ekipte ikinci dönemine başlayan teknik direktör Şenol Güneş de 200. resmi maçından galibiyetle ayrıldı. Siyah-Beyazlı taraftarların maç öncesinde çiçek atarak “hoş geldin” dediği teknik direktör Şenol Güneş karşılaşmanın ardından oyuncularıyla birlikte Beşiktaş tribünlerini selamlarken maç sonu galibiyet üçlüsünü de çektirdi.

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, eski teknik direktörü Şenol Güneş’i göreve getirirken, tecrübeli teknik adam, imza attıktan 2 gün sonra Ümraniyespor karşısında takımın başında sahaya çıktı. 2015-2019 yılları arasında Beşiktaş’ın başında 199 resmi karşılaşmaya çıkan Şenol Güneş, Ümraniyespor maçıyla birlikte 2. kez dalya dedi. Beşiktaş’ta geçirdiği 4 sezonda çıktığı 199 karşılaşmada 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 mağlubiyet alan Güneş, Ümraniyespor karşısındaki 5-2’lik skorla galibiyet sayısını 118’e çıkardı.
Şenol Güneş’in ilk maçında Ümraniyespor karşısında etkili bir performans ortaya koyan Beşiktaş, sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrılırken, siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk kez bir maçta 5 gol atmayı başardı. Valerien Ismael yönetiminde Karagümrük karşısında 4-1’lik galibiyet elde eden ve bu sezon en fazla gol attığı karşılaşmayı izleten Beşiktaş, Şenol Güneş’in ilk maçında ise sezon rekorunu kırdı.

Öte yandan Teknik direktör Şenol Güneş’in göreve gelir gelmez ilk 11’de forma verdiği Cenk Tosun, 2022-2023 sezonunda bu şansı iyi değerlendirdi ve 2 gol birden attı. Eski teknik direktör Valerien Ismael döneminde oyuna sonradan dahil olan golcü oyuncu, 5. dakikada Siyah-Beyazlıların kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirirken, 62. dakikada skoru 4-2’ye getiren golü kaydetti. Cenk Tosun bu sezon görev aldığı diğer maçlarda sadece bir gol kaydetmişti. Golcü oyuncu ayrıca, Wout Weghorst’un attığı ikinci golde de pası veren isim oldu.

WEGHORST DUBLE YAPTI

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Wout Weghorst, Siyah-Beyazlı takımda ilk kez bir maçta birden fazla gol attı. Siyah-Beyazlı formayla ilk golünü VavaCars Fatih Karagümrük karşısında atan Hollandalı futbolcu, Ümraniyespor karşısında attığı gollerle gol sayısını 6’ya yükseltti. Demir Grup Sivassopr maçında attığı golün ardından 3 haftalık suskunluk yaşayan ve bunu geçen haftaki Atakaş Hatayspor karşılaşmasında sonlandıran Weghorst, Ümraniyespor kalecisi Anıl Demir’i iki kez mağlup etti. Siyah-Beyazlı oyuncu 90. dakikada yerini Jackson Muleka’ya bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN