Türkiye’de şartlar yabancıdan yana

Türkiye’de şartlar yabancıdan yana

Udinese forması giyen Tolgay Arslan, İtalya Serie A’nın Süper Lig’den kaliteli olduğunu söyledi. Türkiye’de yabancı oyunculara daha fazla şans verildiğini belirten Arslan “Şartlar eşitlenirse, iyi olan oynar ama şartlar eşit değil” dedi.

İtalya Serie A ekibi Udinese forması giyen Tolgay Arslan İtalya’da mutlu olduğunu ve futboldan keyif aldığını belirtti. Süper Lig’e dönmeyi düşünmediğini belirten Arslan “Serie A çok kaliteli bir lig.

Türkiye’ye dönme planım yok, burada çok mutluyum. Buradaki futbol yapısı Türkiye’ye göre çok farklı. Bu seviyede birkaç sezon daha forma giymek istiyorum” şeklinde konuştu. Forma giydiği 3 ligi de değerlendiren orta saha oyuncusu “Almanya ve İtalya ligi arasında çok fark yok. İtalya Serie A biraz daha iyi bir lig ve çok kaliteli oyuncular var. Top hiç durmuyor, sürekli oyunda ve git gel oluyor. Hakemler de kolay kolay faul çalmıyor. Fizik gücü yüksek bir lig ve taktiksel anlamda çok şey öğrendim. İtalya’da taktiğe çok önem veriyorlar. Süper Lig’de ise takımlara daha çok alan veriliyor. Maçlar daha çabuk kopuyor. Serie A, Süper Lig’den daha kaliteli” dedi.

Yabancı oyuncu kuralında futbolcuların eşit şartlarda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Arslan “Ligin kalitesinin yükselmesi için eğer alt yapıdan oyuncu gelmiyorsa tabii ki yabancı kuralı arttırılmalı. Türk oyuncuları Süper Lig’de daha çok zorluk yaşıyorlar. Türk oyuncu TL kazanıyor, yabancı ise euro. Yabancı oyuncuya ligde daha çok kredi veriliyor, yerli oyuncu daha çabuk eleştiriliyor. Almanya’da ve İtalya’da oynadığım için bunu net gördüm, önce kendi oyuncularını koruman gerekiyor. Yabancı oyuncu sayısında artış olursa bu bir problem olabilir. Şartları eşit olursa, kim daha iyi olursa sahada o oynar ama ilk andan itibaren şartlar eşit değil. En büyük sorun bu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN