Dünya Kupası'nda görülmemiş uygulama! Koluna bunu takanlara anında sarı kart: Ortalık fena karışacak

Dünya Kupası'nda görülmemiş uygulama! Koluna bunu takanlara anında sarı kart: Ortalık fena karışacak

Dün akşam Katar- Ekvador karşılaşmasıyla başlayan 2022 Dünya Kupası'nda ikinci günün ilk maçında İngiltere ile İran karşılaşırken FIFA, karşılaşmasının başlamasına saatler kala aldığı kararla bazı futbolseverlerin takdirini kazanırken bazı futbolseverlerin de tepkisini topladı.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği 2022 Dünya Kupası, dün akşam Katar'ın Al Kor kentindeki Al Bayt Stadı'nda oynanan Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başladı. Katar, ev sahibi takımı Fenerbahçe'nin golcüsü Valencia'nın golleriyle 0-2 mağlup etti.

Turnuvanın ikinci gününde ise İngiltere ile İran karşı karşıya gelirken İranlı futbolcular, ülkelerinde yaşanan olayları protesto etmek için karşılaşma öncesinde milli marşlarını söylemediler. FIFA, bu karşılaşmanın başlamasına saatler kala aldığı kararla bazı futbolseverlerin tepkisini toplarken bazı futbolseverler tarafından da beğeniyle karşılandı.

Katar'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası’nda statlarda alkol yasağının ardından bir yasak da futbolcuların LGBTİ’lerle dayanışma göstermek için tasarlanan “One Love” kol bandı takmasına getirildi.

İngiltere Premier Ligi takımı Tottenham Hotspurs’un oyuncusu Harry Kane, LGBTİ’lere desteğini göstermek için 2022 Dünya Kupası’nda İngiliz milli takımının kaptanı olarak, 'One Love' kol bandını takmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Resim

FIFA'DAN 'ONE LOVE' YASAĞI

Ancak Katar'da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Harry Kane ve İngiltere'nin 'One Love' kol bandını takmasına izin verilmeyeceği bildirildi. FIFA'nın pazar günü takım yetkilileriyle standart bir toplantı düzenlediği ve kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına izin verilmediği öğrenildi.

SARI KART CEZASI

FIFA bir açıklama ile 'One Love' bandını takan futbolcuların, mücadele başlamadan hemen önce sarı kart göreceğini duyururken Avrupa ülkeleri de bu gelişmenin ardından reaksiyon verdi.

İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere bu ülkelerin futbol federasyonları, 'One Love' mesajını hala desteklediklerini ancak sportif nedenlerle bu bantları takmayacaklarını açıkladı.

KANE KARARINDAN VAZGEÇTİ

FIFA'nın bu açıklamasının ardından daha önce “One Love” kol bandı takacağını açıklayan İngiliz golcü Kane, İran karşılaşmasında "One love" yerine "Ayrımcılığa hayır" yazılı olan kaptanlık bandıyla sahaya çıktı.

Resim

'BATI'NIN DEĞERLERİNİN BİR SARI KARTLIK EDERİ VARMIŞ'

Hollanda Futbol Federasyonu'nun konuya dair açıklamasında "One Love mesajını savunuyoruz ve yaymaya devam edeceğiz, ancak Dünya Kupası'ndaki bir numaralı önceliğimiz maçları kazanmak. Kaptanımızın maça sarı kartla başlamasını istemiyoruz. Bu nedenle UEFA çalışma grubu, KNVB ve ekip olarak planımızdan vazgeçmek zorunda kaldık. 'One Love' bandını taktığımız için para cezası ödeyecektik ama FIFA'nın bizi sahada cezalandırmak istemesi daha önce hiç görülmemiş bir şey. Bu, insanları birleştirmesi gereken sporun ruhuna aykırı" ifadelerine yer verildi.

Hollanda ve İngiltere'nin dışında Danimarka, Belçika, Almanya, İsviçre ve Galler de 'One Love' bandını takmama kararı aldı. Bu karar sosyal medyada 'Batı'nın değerlerinin bir sarı kartlık ederi varmış' yorumlarını da beraberinde getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN