‘Kuntz projesi’ çatırdıyor

‘Kuntz projesi’ çatırdıyor

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Ermenistan karşısında 1 puanı son anda kurtaran A Milli Takım’da eleştiri okları yeniden teknik direktör Stefan Kuntz’a döndü. Oynadığı son 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan millilerde TFF, kötü gidişatın faturasını kesmeye hazırlanıyor.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop’un A Milli Takım’a yönelik Stefan Kuntz projesi çöküyor. UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda lider konumda olan A Milli Futbol Takımı, deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Ermenistan ile Eskişehir’de 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yarattı. Ermenistan’ın 49. dakikada Dashyan ile bulduğu gole, Ay-Yıldızlı formayı ilk kez terleten Bertuğ Yıldırım’ın 88. dakikadaki golüyle yanıt veren ‘Bizim Çocuklar’ sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Mücadelenin ardından eleştiri okları yeniden teknik direktör Setafan Kuntz ve Alman çalıştırıcıyı göreve getiren Hamit Altıntop’a çevrildi. Ay-Yıldızlı ekibin çıktığı maçlarda puanları son dakikalarda güçlükle tepkileri katladı. Oynadığı son 7 maçta sırası ile Uluslar Ligi’nde Lüksemburg ile 3-3 berabere kalan milliler, Faroe Adaları’na 2-1 mağlup olmuştu. EURO 2024 Elemeleri’nde ise Ermenistan’ı son dakika golüyle 2-1 yenen ‘Bizim Çocuklar’ Hırvatistan’a 2-0 mağlup olmuştu. Ardından 10 kişi kalan Letonya’yı son dakika golüyle 3-2 mağlup eden Stefan Kuntz’un ekibi, 10 kişi kalan Galleri de 2-0’la geçmişti.

Milliler, son maçında ise 88’de bulduğu golle Ermenistan karşısında 1 puanı güçlükle kurtardı.

Karşılaşmanın ardından Stefan Kuntz’a sosyal medyadan da istifa çağrısı geldi. Alman teknik adamın kadro tercihleri de çok tartışıldı. Millilerde sakatlığı bulunan isimler çok olsa da forvet hattında net bir santrfor kullanılmaması oyun sistemini olumsuz etkiledi. Ermenistan maçında 1 puanı kurtaran Bertuğ Yıldırım’ın yedek oturtulması tepki çekerken, Trabzonspor’da etkili performans sergileyen Enis Destan’ın geniş kadroya dahil edilmemesi ve pivot forvet Serdar Dursun’un da milli davet almaması eleştirilen bir diğer konu oldu. Stefan Kuntz, kulüplerinde süre bulamayan oyuncuların ilk 11’de tercih edilmesine yönelik eleştirilere ise katılmadığını ifade ederek tartışmalara yeni boyut kazandırdı.

Oyun anlamında beklentiler karşılanamayınca TFF yönetimi, Alman çalıştırıcının görev süresini tıpkı bir önceki milli pencerede olduğu gibi gözden geçirecek. Bu hafta grupta oluşacak tabloya göre durum değerlendirmesi yapacak TFF yönetimi, Alman teknik adamın görevden alınması durumunda alternatif isimlerle görüşmelere hız kesmeden başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN