Maçlarda yeni VAR sistemi! Bu yöntem herkesin ağzını açık bırakacak: İzleyenler her şeyi TV'den duyabilecek

Maçlarda yeni VAR sistemi! Bu yöntem herkesin ağzını açık bırakacak: İzleyenler her şeyi TV'den duyabilecek

Maçlarda yeni dönem başlıyor. FIFA Kulüpler Dünya Kupası hakemleri VAR sistemi için yeni kararı açıkladı. Bütün konuşmalar canlı canlı ekranlarda olacak. İşte yeni maç sistemi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB),Yeni kararıyla herkesi şaşırttı. Maçlarda uygulanacak yeni sistem hakkındaki detayları paylaşan kurul, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemindeki yeniliği açıkladı. Yapılan açıklama doğrultusunda VAR kayıtlarının canlı olarak aktarılmasına karar verildi. Hakemlerin monitör başına geçmesi ile birlikte içerdeki hakemlerle yapılan konuşmalar hem tribündekilerle hem de ekran başındakilerle canlı bir şekilde paylaşılacak. IFAB tarafından alınan karar sosyal medyanın da gündemine bomba gibi düştü. İşte yeni maç sistemi hakkında merak edilen tüm detaylar…


TÜM KONUŞMALAR CANLI VERİLECEK


Şubat ayında Fas'ta düzenlenecek olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçları için yeni bir karar alındı. VAR sistemi başına geçen hakemlerin monitör başındaki konuşmalarının canlı yayına aktarılacağı belirtildi. Bunun yanı sıra stadyumda bulunan taraftarlar da hakemlerin konuşmalarına canlı bir şekilde şahit olacak. Bu sayede şeffaflığın sağlanacağı düşünülüyor.

var-sistemi.jpg

BASKETBOLDAKİ KURAL UYGULANACAK


IFAB, VAR sisteminden sonra basketbol maçlarında uygulanan süre durdurma olayının futbol maçlarında da uygulanmasının doğru olacağını düşünüyor. FIFA'nın ise bu duruma sıcak bakması taraftarlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Basketbol maçlarında olduğu gibi topun çizgiyi geçtiği anda sürenin durdurulması artık futbol maçlarında da geçerli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN