Melisa Vargas'ın Türk filmlerine taş çıkartacak hayat hikayesi: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

Melisa Vargas'ın Türk filmlerine taş çıkartacak hayat hikayesi: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

Sırbistan ile çıktığı final karşılaşmasından galibiyetle ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu! Maçın dikkat çeken ismi ise Melisa Vargas oldu! Meğer ne zorluklar yaşamış... İşte Melisa Vargas'ın hikayesi...

Sırbistan ile karşı karşıya geldiği final maçından zaferle ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonu unvanını kazandı! Bu büyük zaferin ardında dikkat çeken isim ise Melisa Vargas oldu. İşte Vargas'ın inanılmaz hikayesi...

12 YAŞINDA KÜBA MİLLİ TAKIMINA GİRDİ

24d767ce6c156eb07b1fc26c266211f5-xl.jpg

Melissa Vargas, 16 Ekim 1999'da Küba'nın Cienfuegos şehrinde dünyaya geldi. Genç yaşta voleybola olan tutkusuyla dikkat çekti ve 8 yaşında okul takımında ilk adımlarını attı.

Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımıyla sahaya çıkan Vargas, sadece 12 yaşındayken alt yaş kategorilerinde Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. Bu dönemde ona "Küba'nın geleceği" deniyordu ve sahada parlayan yıldızlardan biri olarak kabul ediliyordu. Ancak Küba'nın katı kuralları nedeniyle istediği kulüplerle görüşme fırsatı bulamadı. Sadece Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle temas kurmasına izin verildi.

O YILLARDA ÜLKESİNİ TERK ETTİ

a848cf6f914b32f57a3ee5349c308afa.jpg

2016-17 yılında, Melissa Vargas Küba'yı terk etme kararı aldı. Çekya kulübü Agel Prostejov, genç yeteneğe kapılarını açtı. 16 yaşında Eczacıbaşı karşısında 32 sayı atarak gelecekte büyük bir voleybolcu olacağını kanıtladı.

Ancak Melissa Vargas'ın voleybol kariyeri sadece zaferlerle dolu değildi. İlk sakatlığı Çekya'dayken meydana geldi ve bu nedenle Küba'ya dönerek tedavi oldu. Ancak ailesi, ülkenin sağlık koşullarından memnun olmayarak onu özel bir kliniğe götürmek istedi.

Bu karar, Küba Federasyonu ile sorunlara yol açtı ve "ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz davranışlar" gerekçesiyle 2017 yılında milli takımdan 4 yıl men cezası aldı.

SIĞINMACI OLARAK GELDİ

ytryrt.jpg​​​​​​​

Daha sonra Melissa Vargas, İsviçre takımı Volero Zürih'e transfer oldu ve "sığınmacı" statüsünde geldi. Kararlılığını vurgulayarak, "Pişman değilim, dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum" dedi.

Başarıları devam etti ve Fenerbahçe Opet onu kadrosuna kattı. Fenerbahçe'ye gelmesiyle taraftarların sevgilisi haline geldi. Ayrıca Sırbistan Milli Takımı'nın antrenörü olan Zoran Terzic, Melissa'yı ülkesi bayrağı altında oynamak için istedi. Ancak FIVB, Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi.

2021 YILINDA TÜRK OLDU

5e7818afa8b1d1fb-1693770217.jpg​​​​​​​

2020'de Türkiye, Melissa Vargas'ı elinde tutmak istedi ve 2021 yılında Melissa Türk vatandaşlığına geçti, ancak oynamak için belirli bir süre geçmesi gerekti.

Fenerbahçe forması giydiği 2018-2021 dönemi boyunca, Melissa için öğrenilecek daha çok şey vardı. Çin Ligi'nde oynayan Tianjin Bohai Bank'ta yarım sezon geçirerek kendisini geliştirdi.

Sonunda, Melissa Vargas, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Milletler Ligi'nde oynamak için geldi. 1.94 boyundaki pasör çaprazı, saç stili ve mütevazı kişiliğiyle dikkatleri üzerine çekti.

Parkede olduğu sürece Melissa Vargas, Türkiye'yi İtalya karşısında galip çıkaran önemli bir oyuncu oldu ve Milli takımı finalde temsil etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN