Jorge Jesus'tan Mesut Özil'e kötü haber: Canlı yayında kararını açıkladı

Jorge Jesus'tan Mesut Özil'e kötü haber: Canlı yayında kararını açıkladı

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç'un katılımıyla yeni teknik direktörü Portekizli teknik adam Jorge Jesus için imza töreni düzenledi. İmza töreninde konuşan 67 yaşındaki teknik adam Jesus, Fenerbahçe'yi "Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri" olarak tanımladı. Jesus, mart ayından bu yana kadro dışı şekilde çalışmalarını sürdüren Mesut Özil hakkında da kararını açıkladı.

Fenerbahçe Başkan Ali Koç'un katılımıyla Portekizli teknik direktör Jorge Jesus için imza töreni düzenledi. Yıllık 3 milyon euro karşılığında sarı-lacivertli renklere imza atan 67 yaşındaki tecrübeli teknik adam Fenerbahçe'yi "Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri" tanımladı.

Fenerbahçe'ye maddi sebepler nedeniyle gelmediğini kaydeden Jesus, sarı-lacivert renklere tutkuyla bağlı olduğunu kaydetti. Fenerbahçe'yi 2.5 aydır takip ettiğini açıklayan Portekizli teknik adam, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmeden önce Kanarya'nın efsane futbolcusu Alex de Souza ile görüştüğünü duyurdu.

Jesus ayrıca 24 Mart'ta Ozan Tufan ile beraber kadro dışı bırakılan ve o tarihten bu yana çalışmalarına tek başına devam eden Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil hakkında kararını açıkladı.

Jesus'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Oyun hakkında, futbol hakkında sorular sorulması iyidir. Her hocanın A ve B planı olması lazım. Futbolda temel şey sistem. Ama başka önemli faktörler var. Örneğin; oyuncularımız çok önemli. Ben 4-4-2 sistemiyle oynadım. Maça ve rakibe göre sistem değişebilir.

FENERBAHÇE'YE TUTKUYLA BAĞLIYIM

Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Buradaki beklentileri de biliyordum. Buraya gelmemdeki etkenlerden biri başkanımızın beni istemesi, taraftarlarımızın istemesi. Benim, oğlumun ve ekibimin sosyal medya hesaplarını istila ettiler. Maddi sebeplerden gelmedim. İsteyen başka takımlar da vardı. Ben tutkulu bir takımda çalışmak istemiştim. Tüm tutkumla buradayım. Taraftarlarımız gibi tutkuyla Fenerbahçe'ye bağlıyım. Umarım beklentileri karşılarım. Burada başarılı olmak için her imkana sahibiz. O yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Yapmamız gereken şey dezavantajlarımızı avantaja düzeltmek. Taraftarların bir parçası olmak istiyoruz.

TAKIMI 2.5 AYDIR TAKİP EDİYORUM

Yaklaşık 2.5 aydır takımın maçlarını izliyorum. Kim, herkesin isteyebileceği bir oyuncu. Tüm Avrupa kulüplerinde oynayabilir. Arda da çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Gençlere dikkat etmek gerekiyor. Daha iyi olacak. Taktiksel açıdan da gelişip takımımıza yardım edeceğine inanıyorum.

KADRO DEVRİMİ YAPMAYACAĞIZ

Tabii ki takımın içindeki durumu biliyorum. Maddi durumdan bahsediyorum. Alınacak oyuncular Türkiye'de tanınmıyor olabilir. Kadro devrimi yapmayacağız. Kadroda denge sağlamak istiyoruz. 4-5 oyuncu transferi yapacağız, uğraşacağız. Kadro planlaması konusunda çok fazla toplantı yaptık. Elimizden geleni yapacağız.

Hem bireysel olarak hem de kolektif olarak analizlerimizi yaptık. Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Ofansif açıdan daha fazla yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var. Belirleyici olabilecek oyunculara odaklanacağız. Futbolda yetenekli oyuncunun yeteneğini sahaya yansıtabilmesini sağlamak gerekiyor. Ön bölgede oynayabilecek, göze hoş gelecek futbolculara da odaklanacağız.

ALİ KOÇ BENİ İSTEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Başkanımız Ali Koç ilk günden beri beni istediğini gösterdi. Bu gerçekten çok önemliydi. Aramızdaki bağı da kolaylaştırdı. Portekiz'e birkaç kez geldi. Ne istediğini bilen insanları severim. Çok etkileyici oldu. Taraftarlarımızın yazdıkları da belirleyici oldu.

Fenerbahçe'nin şartları en iyi seviyede. Kontrat konusunda bu benim için yeni değil. 1 yıllık imza atarım. Maddiyat değil, sportif kısmı daha çok önemsiyorum. İşler yolunda giderse kontratı yenileriz. Portekiz dışında çalıştığımda hep bunu yaptım.

ALEX İLE GÖRÜŞTÜM

Alex de Souza Brezilya'dan iyi arkadaşım, buraya gelmeden önce onunla konuştuk. Fenerbahçe taraftarı gerçekten 12. oyuncu. Büyük bir takımı büyük yapan, taraftarlar ve kupalarıdır. Bizim de yapmamız gereken, onları kupalarla taçlandırmak.

İSMAİL KARTAL İLE GÖRÜŞMEDİM

Henüz İsmail Kartal ile görüşmedim. Sezonu başarı tamamladı. Bir fark yarattı. Yapmamız gereken şey kupalar kazanmak.

MESUT KADRO DIŞI KALMAYA DEVAM EDECEK

Futbolda geçmişte başardıklarınız çok önemlidir. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Jorge Jesus, Mesut Özil, başka bir isim değil. Fenerbahçe. Ben de Fenerbahçe'deki oyuncularla devam edeceğim.

ALİ KOÇ: CEVAP VERMEYİ GEREKSİZ BULUYORUM

Mesut Özil'i transfer ettiğimizde de maaşıyla ilgili benzer tartışmalar yapıldı, 'Arsenal'de o kadar alıyor, buraya gelmez' demişlerdi. Aynı şeyi Jesus için de söyleyebilirim. Cevap vermeyi gereksiz buluyorum.

29. Şampiyonluğumuza ulaşmak için hepinizin kayıtsız şartsız desteğine ihtiyacımız var. Bugün Şampiyonlar Ligi şansını konuşuyorsak İsmail Kartal'a minnet duyuyoruz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN