Süper Lig'de Büyükekşi'ye isyan büyüyor: Kulüplerden TFF'ye karşı imza birliği

Süper Lig'de Büyükekşi'ye isyan büyüyor: Kulüplerden TFF'ye karşı imza birliği

Süper Lig kulüpleri, TFF'nin olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladıklarını duyurdu. Eğer oy kullanma hakkı bulunan delegeler yüzde 40 oranında imza toplarlarsa, 30 gün içinde seçime gidilmek zorunda.

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için harekete geçti. Bu amaçla noter onaylı imza toplama süreci başlatıldı.

YÜZDE 40'I İMZA VERİRSE BİR AY İÇİNDE SEÇİME GİDİLECEK

Oy kullanma hakkına sahip olan delegelerin yüzde 40'ının imza vermesi durumunda, 30 gün içerisinde seçim gerçekleştirilecek.

TFF, genel kurulun tarihini 18 Temmuz olarak belirlemişti. Ancak Süper Lig kulüpleri, EURO 2024 öncesinde seçimin yapılmasını talep ediyor. Kulüpler, 24 Mayıs ya da 6 Haziran'da seçime gidilmesini istiyor. Özellikle Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesi ve maçın tatil edilmesi sonrasında, kulüplerin talepleri daha da artmış durumda.

GENEL KURUL TARİHİ 18 TEMMUZ OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Mehmet Büyükekşi, daha önce yaptığı açıklamada, "18 Temmuz'da yapacağımız Seçimli Genel Kurulumuz, Türk Futboluna hayırlı uğurlu olsun" demişti. Ancak son gelişmelerin ardından, kulüplerin TFF yönetimine olan güvensizliği ve tarafsızlığını kaybetme endişeleri, seçim tarihini öne çekme taleplerini güçlendirdi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüpler, TFF yönetiminin pek çok krizde yetersiz kaldığını ve tarafsızlığını yitirdiğini dile getirerek olağanüstü kongrenin en kısa sürede gerçekleştirilmesini istemişti.

SAMSUNSPOR VE PENDİKSPOR'DAN ÇAĞRI

Tüm bunlarla birlikte Süper Lig ekiplerinden Samsunspor ve Pendikspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz olarak açıkladığı seçim tarihinin geç olduğunu ve bir an önce seçimli genel kurula gidilmesi gerektiğini paylaştı.

Samsunspor'dan yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından 18 Temmuz tarihi için seçimli genel kurul kararı alındı. Ancak, açıklanan genel kurul tarihi oldukça geç olduğu gibi, bu tarihe kadar 3,5 aylık sürede ne gibi aksiyonlar alınacağı konusunda hiçbir bilgi kamuoyu ile paylaşılmadı. Futbolumuzdaki mevcut ortam ve gidişat ile MHK ve VAR'ın günden güne artan haksız ve hakkaniyetiz kararları dikkate alındığında, her geçen gün kan kaybeden ve marka değeri düşen Türk Futbolumuzun kaybedecek bir dakikası dahi bulunmamaktadır. Her zaman temiz, adil ve eşit futbolu savunan Samsunspor Futbol Kulübü ve camiası; Süper Kupa'daki bardağı taşıran son damladan sonra, futbolumuzdaki bu mevcut ortam ve kötü gidişattan oldukça rahatsızdır."

Pendikspor ise şu ifadeleri kullandı:

"TFF Yönetim Kurulu’nun hiçbir öneri ve demokratik sürece gerek duymadan açıkladığı 18 Temmuz 2024 tarihli seçim kararının Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamının düzelmesi için çok geç bir tarih olduğu kanısındayız. TFF’nin mevcut düzenin düzelmesi ve Türk futbolunun hak ettiği güzel günlere ulaşması için bir an önce olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.

TFF’nin Türk futbolunu bu kaostan çıkarmak adına belirledikleri gibi 18 Temmuz’da değil acil olarak sezon sonunda seçime gitmesinde büyük yarar görüyoruz. Böylece yeni göreve gelecek futbol federasyonunun ve kurullarının, Türk futbolunu daha iyi yerlere getirme çalışmaları için yeni sezon öncesinde ihtiyaç duyacakları zamana sahip olacaklarını umuyoruz.

Günden güne futbolumuzu bir bataklığa saplayan TFF Yönetim Kurulu’nun, Türk futbolunun geleceğini ve İyiliğini düşünüyorsa, bir an önce mantıklı ve doğru olan kararları almasını rica ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN