TFF Başkanı resmen açıkladı! Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı ne zaman nerede oynanacak?

TFF Başkanı resmen açıkladı! Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı ne zaman nerede oynanacak?

Ağustos ayında oynanması planlanan ancak Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yaşadığı yoğun maç takvimi nedeniyle ileri tarihe ertelenen TFF Süper Kupa karşılaşmanın ne zaman nerede oynanacağı belli oldu.

Trendyol Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa karşılaşmasının tarihi ve oynanacağı yer netlik kazandı.

Yıllardır Ağustos ayında oynanan TFF Süper Kupa, her iki takımın da yoğun maç takviminden geçmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Tarihi önem taşıyan karşılaşmanın nerede ne zaman oynanacağı merak konusu olurken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa hakkında çarpıcı açıklamalara imza attı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmanın 30 Aralık'ta oynanacağını açıklayan Büyükekşi, karşılaşmanın Suudi Arabistan'da oynanacağını belirten açıklamalara imza attı.

Büyükekşi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Süper Kupa için 'Neden Suudi Arabistan'da oynanacak' diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan'da maç yapmak, sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan'da oynuyor. Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa'yı Almanya'da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere'de yapalım dedik. Aynı durum... Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, 'Gelin biz de yapın' diyor ancak orada da para yok. Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da düzenlememiz, Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak

Bazı kesimler de 'Süper Kupa maçı 30 Aralık'ta oynanır mı' diye eleştiriyor. Biz bunu da kulüplerimize sorduk ve kabul ettiler. Hatta 31 Aralık'ta bile futbolcular oynuyor. Artık bunları geçmemiz lazım dediler. Suudi Arabistan ile anlaşırsak açıklarız"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN