Süt banyosu olayında yeni gelişme: İki kişi tutuklandı

Konya'da süt toplama tesisinde kazanda süt banyosu yaptığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan kişi ve arkadaşı tutuklandı.

Konya'da bir süt toplama merkezinde tanklarda süt banyosu yaparken kaydettiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan kişi ve görüntüleri çeken arkadaşı tutuklandı.

Dün bir sosyal medya platformunda yayınlanan ve süt fabrikasında sütle banyo yapan şahsın skandal görüntüleri tepki çekmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklama yapmış, "Konya'daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

SÜTLER İMHA EDİLECEK

Görüntülerin yayınlamasının ardından Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, firmanın Meram ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan süt toplama merkezine giderek incelemede bulundu. Ergin, "İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz" dedi.

Firma tarafından konu hakkında yapılan açıklamada ise "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup, kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş akdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır" denilmişti.

SÜT DEĞİLDİ İDDİASI

Soruşturma kapsamında, banyo yapan Uğur Turgut ile görüntüleri çekip paylaşan Emre Sayar polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, "O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı" dediği öğrenildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Konya'da bulunan bir süt fabrikasında bir çalışanın süt kazanında banyo yaptığı anlar bir başka çalışan tarafından kaydedildi. Görüntüler sosyal medya üzerinden yayınlanırken o anlar  sağlığımızla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Süt banyosu yapılan görüntülerde Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki 'Marmara Kamil' karakterinin repliği duyuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN