Süt banyosu yapan işçiler hangi firmada çalışıyor? Torku'dan açıklama

Süt banyosu yapan işçiler hangi firmada çalışıyor? Torku'dan açıklama

Konya’da süt toplama merkezinde bir işçinin kazanda süt banyosu yaptığı görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması büyük tepki çekmişti. Süt banyosu yapan işçi ve görüntüleri çeken şahıs, tutuklanmalarının ardından serbest bırakıldı.

Görüntülerin yayılmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, banyo yapan ve görüntüyü çeken kişi hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan süt banyosu yapan işçinin firma ortakları, görüntüleri internetten izlediğini söyleyerek, süt banyosu yapan işçi ile ilgili şikâyetçi olacaklarını belirtmişti. Gelen son dakika haberine göre iki şüpheli tutuklandı. Kasım ayının ilk haftası tutuklanan zanlılar, 12 Kasım'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SÜT BANYOSU YAPAN İŞÇİLER HANGİ FİRMADA ÇALIŞIYOR?

Süt banyosu yapan işçinin çalıştığı Benefit Hayvancılık'tan yapılan açıklamada, temel hedefi itibarsızlaştırma olan, eleman tarafından bilgileri hâricinde çekilip sosyal medyada paylaşılan süt bu görüntülerin ve yapılan eylemin firma yetkililerini de üzdüğü vurgulanırken, bu olayın kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. İlgili şahsın iş ahdinin iptal edildiği belirtilirken, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemelerin başlatıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Konya'da süt toplama merkezinde çalışan işçinin, kazanda süt banyosu yaptığına dair video, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Firma sahibi Ali Osman T. işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını iddia ederken, firma Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatının ardından kapatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerin yayınlanmasının arkasından banyo yapan ve görüntüyü çeken kişi ile ilgili soruşturma başlattı. 

​Konya Ticaret Odası'nın sicil kaydına göre 10 Mayıs 2019’da kurulan bir hayvancılık sanayi ve ticaret limited şirketine ait süt toplama merkezinde, süt banyosu yapan U.T. görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntüleri internetten izlediğini söyleyen firma sahibi Ali Osman T., işçinin banyo yaptığı sıvının süt olmadığını iddia ederek, durumun üzücü olduğunu söyledi. Tesisi temizlemek için kullanılan solüsyon, deterjan ve dezenfektanların karıştırıldığı tankta görüntülerin çekildiğini ileri süren firma sahibi, işçiyi işten çıkardıklarını vurgulayarak, kişi ile ilgili de şikâyetçi olacaklarını bildirmişti.

sut-banyosu-yapan-isciler-hangi-firmada-calisiyor-torku-acikladi.jpg

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATMIŞTI 

Görüntülerin sosyal medyada dolaşmasının arkasından firmanın Konya’nın Meram ilçesindeki sanayi sitesinde yer alan süt toplama merkezine giderek incelemede bulunan Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, firma ile ilgili soruşturma açılacağını duyurdu. Meram Belediyesi de firmayla alakalı inceleme başlattığını açıkladı. 

MERKEZ KAPATILDI 

Konya’da süt kazanı içerisinde süt banyosu yapan işçinin görüntülerinin yayılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatının ardından süt merkezi kapatıldı. Görüntülerin arkasından süt toplama merkezinde denetim yapan Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, iş yeri hakkında 4 yasal işlem uyguladıklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla firmaya denetime geldiklerini beyan eden Ergin, 13 bin 934 Türk lirası para cezası, insan sağlığını riske soktuğu acil durumlardan dolayı 5996 Sayılı Kanununun 41'inci maddesinin 'e' bendine göre faaliyetten men cezası, var olan sütlerin imhası ve işletme onay belgelerinin iptali ve kişilerin sağlıklarını riske soktuğu için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu şeklinde olmak üzere 4 yasal işlem uyguladıklarını açıkladı.

TORKU: O FİRMAYLA İŞ BAĞIMIZ YOK

Konya Şeker'in iştiraklerinden Torku firması, söz konusu üretim tesisiyle ilgili herhangi bir iş bağının olmadığını duyurdu.

SÜT TOPLAMA MERKEZİNDE 'SÜT BANYOSU'NA İKİ TUTUKLAMA

Konya'da bir süt toplama merkezindeki kazanda 'süt banyosu' yapan ve görüntüleri çeken kişi tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, 6 gün cezaevinde kalarak 12 Kasım'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN