Taliban, Kunduz'da kontrolü sağladı

Taliban, Kunduz'da kontrolü sağladı

Sabah saatlerinde Kunduz'a üç koldan saldırı düzenleyen Taliban, şehirde kontrolü ele geçirdi. Böylece 2001'deki ABD işgalinden sonra Kunduz tekrar Taliban'a geçmiş oldu.

Taliban militanlarının Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz Vilayetinin merkezine saldırdığı ve sabah saatlerinde başlayan çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, sabah saatlerinde Kunduz'un merkezine üç koldan saldırdığını ve şiddetli çatışmaların halen sürdüğünü belirtti.

Bölgede bulunan bir AFP muhabiri ise, Taliban'ın kentin bir bölümünde kontrolü ele geçirdiğini, şehir merkezine bir kilometre kadar yaklaştığını bildirdi.

Taliban: Çok sayıda karakol elimizde

Hüseyni, çatışmalarda ölen ve yaralananların da olduğunu fakat ellerinde net bir rakam bulunmadığını söyledi.

Taliban örgütü ise Kunduz'un merkezindeki 200 yataklı devlet hastanesi ve çok sayıda karakolun kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

Görgü tanıklarına göre Kunduz'da silah sesleri duyulmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN