Tarantino'yu sinemaya kazandıran yönetmen hayatını kaybetti

Tarantino'yu sinemaya kazandıran yönetmen hayatını kaybetti

Kült yol filmi Two-Lane Blacktop'un yönetmeni, Rezarvuar Köpekleri filminin baş yapımcısı, Tarantino'yu sinemaya kazandıran isim olarak bilinen Amerikalı yönetmen Monte Hellman hayatını kaybetti.

SALİHA SULTAN | KARAR

Sinema dünyasının kült yol filmlerinden 'Two-Lane Blacktop' (Çift Şeritli Yol) filminin Amerikalı yönetmeni Monte Hellman (91) hayatını kaybetti.

Sinema sektöründe şiirsel anlatıma sahip filmleriyle büyük beğeni toplayan Hellman, Quentin Tarantino gibi yönetmenleri sinema dünyasına kazandıran kült bir yönetmen olarak ün kazanmıştı.

Tarantino'nun beyazperdede çıkış yapmasını sağlayan ikinci filmi 1992 yapımı Rezervuar Köpekleri'nin baş yapımcısı olan Hellman'ın senaryoyu okuduktan sonra Live Entertainment'ın filme para yatırmasını sağladığı ve Tarantino'nun yönetmenliğine de yardımcı olduğu biliniyor.

NESLİNİN EN YETENEKLİ YÖNETMENİ

ABC'de editör yardımcısı olarak sinemaya adım atan Monte Hellman, yönetmenliğe 1959'da Martin Scorsese gibi isimlerin de sinemaya adım atmasını sağlayan Roger Corman'ın yapımcılığını üstlendiği 'Perili Mağaradan Canavar' filmi ile başladı.

Hellman, 1960'larda Jack Nicholson'la çalıştı. Hellman, geleneksel Hollywood yulafları, spagetti westernleri ve 1960'ların kültür karşıtı duyarlılığının unsurlarını kullanan iki Western filmi olan 'Kasırga Kovboyları' ve 'The Shooting'gibi filmlerle öne çıktı. Döneminin en yetenekli yönetmeni olarak adlandırılan Hellman, kariyeri boyunca 15 filme imza attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN