Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Tavuk ve mantar lezzetinin bir araya geldiği yemeklerden biri olan tavuklu mantar sote, hızlıca yapabileceğiniz bir tarife sahiptir.

Tavuk ve mantar lezzetinin bir araya geldiği yemeklerden biri olan tavuklu mantar sote, hızlıca yapabileceğiniz bir tarife sahiptir. Sofralarınıza farklı bir tat katan bu lezzetli yemeği yapmak için birtakım malzemelere gerek vardır. Tavuklu mantar sote, misafirlerinize de sunabileceğiniz muhteşem lezzetler arasında yer alır. Yapılışı son derece basit olan bu harika yemek, hem büyüklerin hem de küçüklerin severek yiyebileceği bir tada sahiptir.

Yemek çeşitleri arasında yer alan tavuklu mantar sote, oldukça kolay bir şekilde yapılır. Ne pişirsem diye düşündüğünüz zamanlarda tavuklu mantar sote yemeğini hızlı bir şekilde yaparak servis edebilirsiniz. Ayrıca aceleniz olduğu zamanlarda en pratik şekilde yapılan bir yemek olma özelliğine sahiptir. Tadı damağınızda kalacak lezzetli tavuklu mantar sote için bazı hususlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Tarifi

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemek çeşitlerinden biri olan tavuklu mantar sote, 20 dakikada pişmektedir. Malzemelerini hazırlayıp doğradıktan sonra 20 dakika bu lezzetli yemeğin pişmesi için yeterli olacaktır. Orta ateşte pişirerek yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. İster kendinize isterseniz misafirlerinize yapabileceğiniz lezzetli yemekler içerisinde bulunur. Hem görüntü hem de tat olarak birçok kişinin severek yediği yemeklerden biridir. Tavuklu mantar sote, oldukça sağlıklı yemeklerden biri olarak karşımıza çıkar.

Hazırlanışı

Tavuklu mantar sote için gerekli olan malzemeleri hazırlamanız gerekir. Tavukgöğsünü çok fazla büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayınız. Kırmızıbiberi, soğanı ve yeşilbiberi küçük küçük doğrayınız. Domateslerin kabuğunu soyunuz ve bunları da küp şeklinde doğrayınız. Mantarları dilediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz. Ancak mantarları kesinlikle ufak ufak doğramayınız. Yemeğinizin içerisinde gözükmesi için mantarları üçe bölerek doğramanız yeterli olacaktır. Hazırlama aşamasında gerekli olan baharatları da hazırlamayı unutmayın. Tüm malzemeleri hazır ettikten sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet tavukgöğsü
  • Yarım çay bardağı kadar sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 2 tane kırmızıbiber
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Bir tencereye küp küp doğradığınız tavuk etlerini koyun. Ardından üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyerek biraz pişirin. Bu esnada tavukların üzerine kekik ekleyin. Tavuklar suyunu çektiklerinde tencereye sıvıyağı koyarak karıştırın. Daha sonra soğanı, salçayı ve biberleri tavukların üzerine ekleyin ve yavaşça karıştırın. Bir süre daha pişirdikten sonra mantarları, domatesleri ve tüm baharatları ekleyin. Üzerine baharatları ve bir su bardağı sıcak suyunuzu ilave edin. Sebzeler, yeteri kıvamda yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Yemeği sulu seviyorsanız, bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

Tavuklu mantar sote yaptığınız zaman mantarlarınızın kararması kaçınılmazdır. Bu durumu yapacağınız ufak bir uygulama ile ortadan kaldırabilirsiniz. Mantarları limonlu su içerisinde bir süre bekletirseniz kararmalarına engel olabilirsiniz.

Sunum Önerileri

Tavuklu mantar sote piştiğinde sıcak sıcak servis etmeniz daha güzel olacaktır. Böylece yemeğin lezzetini daha fazla alabilirsiniz. Tabaklama işlemi yaptıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Böylece yemeğinize renk katabilirsiniz. Ayrıca maydanoz yemeğinize farklı bir aroma katacaktır. Tavuklu mantar sotenin yanına bulgur pilavı ya da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Aynı zamanda dilerseniz patates püresini de sunumda kullanabilirsiniz. Sunumu damak lezzetinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN