Akıllı Telefonunun Hafızası Dolanlar Dikkat! Bu Yöntem Sayesinde Telefon Hafızasını Kolayca Yükseltin!

Akıllı Telefonunun Hafızası Dolanlar Dikkat! Bu Yöntem Sayesinde Telefon Hafızasını Kolayca Yükseltin!

Akıllı telefonların oldukça yüksek hafızalara sahip olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu, 128 GB ile 1 TB arasında değişebilir. Telefonumuzun fiyatı da hafızaya göre değişiyor. 1 TB belleğe sahip bir cep telefon, 512 GB'a veya 256 GB'a sahip olandan çok daha pahalıya mal olacaktır.

Telefonun dahili hafızasının olması çok önemli. Bunun nedeni, bir depolama alanına sahip olmak, sadece resimler veya videolar için değil, çok daha fazlasıdır. Örneğin, uygulamaların kendi ağırlığı (boyutu) vardır, ancak o uygulamadaki belge ve verilerin de ağırlığı vardır. Ve genellikle uygulamanın boyutundan daha yüksek olurlar.

haberici.jpg

KULLANMADIĞINIZ UYGULAMALARI KESİNLİKLE SİLİN

Eğer gerçekten hafızamız sınırlıysa ilk yapacağımız şey kullanmadığımız uygulamaları silmektir. Genel olarak temel adımlara bağlı kalmalıyız. Mutsuz durumların ortaya çıkmasını önlemek için her zaman hafızanın durumunu izlemeye çalışırız.

Belleği kontrol etmek için "Ayarlar" a gidin ve telefon belleğine erişin. Burada renklere bölünmüş bir tür zaman çizelgesi olacak. Her rengin bir numarası vardır ve örneğin fotoğrafları, uygulamaları, sistem verilerini vb. temsil eder. Aşağıya inersek, uygulamaların ne kadar yer kapladıklarına dair bilgiler sizi karşılar.

haberici1.jpg

AKILLI TELEFONUN HAFIZASI DOLUYSA, BUNLAR SİLİNECEK GİZLİ DOSYALARDIR.

Geri dönmenin zor olduğu durumlara gelmeden önce, her zaman hafızanın durumunu kontrol ederiz. Telefonumuzdaki gereksiz veri ve dosyaları her zaman silerek kontrol altında tutarsak sorun olmaz.

Örneğin, hepimizin telefonunda Netflix, Youtube, alışveriş uygulamaları ve diğerleri gibi akış uygulamaları var. Birden fazlasına sahip olan kişi, sorunu iki katına çıkaracaktır. Bunun nedeni çevrimdışı film izlemek. Ancak verileri tüketmek istemiyoruz, videoyu indiriyoruz. Bu dosyalar, biz izledikten sonra bile telefondan silinmelidir, çünkü bir film 2 GB'a kadar hafıza ağırlığına sahip olabilir.

Hepimizin telefonda da e-postaları var. Bunların da belli bir ağırlığı var. Bu yüzden her zaman işe yaramaz e-postaları silmeye çalışırız. Ancak dikkatli olun, çünkü geri dönüşüm kutusundan da silinmesi gerekir.

İCLOUD'A YEDEKLEME YAPABİLİRSİNİZ

Bu durumda akıllı telefonumuzun hafızası doluysa, her zaman gereksiz şeyleri ortadan kaldırmaya çalışırız. Üstelik iPhone'larda hiçbir şeyi silmek istemiyorsak Bulut üzerinde daha fazla alan satın alabiliyoruz, burada önemli bir ağırlığı olan fotoğraf ve videoları İcloud'a aktarabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN