Android Telefonu Olanlar Dikkat! Dolandırılmak İstemiyorsanız Google Play Store'da Önce Buraya Bakın

Android Telefonu Olanlar Dikkat! Dolandırılmak İstemiyorsanız Google Play Store'da Önce Buraya Bakın

Uygulama merkezli bir dünyada yaşıyoruz. Yazılıma olan bağımlılığımız, mobil cihazlara olan bağımlılığımızla kesişiyor. Ortalama bir kişinin telefonunun, çoğu kullanılmamış ve unutulmuş olabilecek uygulamalarla dolu olması alışılmadık bir durum değildir. Pek çok kullanıcı, yalnızca ahizenin modeli veya bir uygulamanın başlatılma sayısı gibi görünüşte zararsız şeyler olsa bile, neredeyse tüm uygulamaların telefonlardan toplanan bazı verileri topladığı ve kullandığı gerçeğini gözden kaçırıyor.

Çoğu zaman, kullanıcılar uygulamaların bu tür bilgileri yüklemeden önce kullandıklarının farkında olmazlar. Bu nedenle Google, gizlilikle ilgili bilgileri doğrudan bir uygulamanın Play Store sayfasında göstererek, kullanıcıların uygulamayı yüklemek isteyip istemedikleri konusunda bilinçli bir seçim yapmalarına yardımcı oluyor.

haberici1-003.jpg

BİLGİLERE ERİŞEN UYGULAMALAR İÇİN GOOGLE'DAN YENİ ÖZELLİK

Google, bu yeni gizlilik bölümünü bir açıklamasında duyurdu, ancak bazı uygulamalar ilgili bilgiler olmadan listelendiğinde kullanıcılar şaşırmamalı. Bunun nedeni, Google'ın geliştiricilere yeni gereksinimlere uymaları için 20 Temmuz'a kadar süre vermesidir. Bu yeni bölüm, "Bu uygulama hakkında" ve "Derecelendirmeler ve İncelemeler" gibi uygulama sayfası bölümlerinin yanında görüneceğinden, ilk bakışta kullanıcılar tarafından görülmeyebilir. Bu bilgilerin etkinliği, çoğunlukla, kullanıcıların bilinçli bir karar vermek için gerçekten o bölüme gidip bilgileri okuyup okumadıklarına bağlı olacaktır. Ayrıca, Google'ın ifadeleri olabildiğince ulaşılabilir hale getirmeye çalışmasına rağmen, kullanıcıların orada yazılanları anlayabileceğini varsayıyor.

haberici2-003.jpg

KULLANICI KONTROLÜ, GELİŞTİRİCİ GÖREVİ

Bu yeni gizlilik özelliğinin amacı, kullanıcılara dijital yaşamlarının kontrolünü vererek, hangi uygulamaları yükleyecekleri ve hangilerinden uzak duracakları konusunda karar vermelerine yardımcı olmaktır. Bu, kullanıcıları, toplanan verileri kendi çıkarları için kullanabilecek daha az vicdanlı geliştiricilerden korumak için ayrıntılı izinler sistemi gibi diğer güvenlik ve gizlilik özellikleriyle birlikte çalışır.

Ne yazık ki, bu sistem büyük ölçüde geliştiricilerin o bölümde ortaya koydukları bilgiler konusunda doğru olmalarına dayanmaktadır. Ele alınması gereken oldukça büyük bir liste var ve bazı geliştiriciler arka plan etkinliklerinde dürüst olduklarından emin olmak için fazladan çaba göstermek istemeyebilir. Bu durumda, kullanıcıları korumaya yardımcı olmak için farklı geliştiriciler yükleniyor. Şirket, sağlanan bilgileri gözden geçireceğini söylüyor, ancak Google'ın uygulama inceleme süreci, Apple App Store'un aksine çoğunlukla otomatiktir. Platformun geçmişi göz önüne alındığında, bazı samimiyetsiz bilgilerin çatlaklardan geçerek tüm sistemi tartışmaya açması ihtimali var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN