e-Devlet'te nelere bakılır? Az bilinen ama çok kullanışlı e-Devlet özellikleri

e-Devlet'te nelere bakılır? Az bilinen ama çok kullanışlı e-Devlet özellikleri

'e-Devlet'te neler yapılabilir?' sorusu sıklıkla merak ediliyor. Zira uzun zamandır hayatımızda olan e-Devlet sayesinde birçok resmi işlemi internet üzerinden yapmak mümkün. Örneğin, 'Ne zaman emekli olurum?' sorusunun yanıtını e-Devlet'te yer alan 'Çalışma Hayatım' bölümünden görmek mümkün. İşte, e-Devlet ile yapılabilecek işlemler...

'e-Devlet'te neler sorgulanır?' vatandaşların en çok arattığı konu başlıkları arasında yer alıyor. 2000'li yıllarla beraber başlayan dijital çağın getirdiği en önemli kolaylıklardan biri hiç şüphesiz ki e-Devlet hizmeti oldu. SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, kalan mirası öğrenme, kayıtlı mobil hat sorgulama, KYK başvurusu, üniversite kaydı gibi yüzlerce kamu kurumu işlemini evden çıkmadan sadece internet ya da mobil uygulama üzerinden yapmak mümkün.

E-DEVLET İLE NELER YAPILIR, NELERE BAKILIR?

e-Devlet ile kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli erişim sağlanırken geliştirilen mobil uygulamayla hizmetlere erişim mümkün hale geldi.

Adaletten, sosyal güvenlik ve sigortaya, sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunumunun yapıldığı e-Devlet'ten en çok kullanılan hizmetlere de doğrudan erişim sağlanabilmektedir.

www.turkiye.gov.tr e-Devlet'te az bilinen fakat çok kullanışlı 5 hizmet şöyle:

1) ÇALIŞMA HAYATIM

'Ne zaman emekli olurum?', 'Toplamda kaç gündür sigortalı çalışıyorum?' gibi iş hayatına dair her türlü sorunuzun cevabını e-Devlet arama ekranına 'çalışma hayatı' yazarak öğrenebilirsiniz.

edevlet-ne-zaman-emekli-olurum-calisma-hayatim.jpg

2) MİRAS SORGULAMA

e-Devlet'e girip 'veraset ilamı sorgulama' yazarsanız size miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz. Bilmediğiniz zengin bir akrabanızdan yüklü miktarda miras kalmış olabilir, kontrol etmekte fayda var.

e-devlet-miras-sorgulama-nasil-yapilir.jpg

3) TRT ARŞİV

TRT Genel Müdürlüğü'nden herhangi bir yıla ait programın görüntülerini talep edebilirsiniz. e-Devlet'e 'arşiv talep işlemleri' yazarak ulaşabilirsiniz.

e-devlet-trt-arsiv-talep-sayfasi.jpg

4) MOBİL HAT SORGULAMA

Sizin haberinizi olmadan dolandırıcılığa adınıza mobil hat açmış olabilir mi? Merak etmeyin, e-Devlet üzerinden 'mobil hat sorgulama' özelliğiyle adınıza açılan hat olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

e-devlet-mobil-hat-sorgulama.jpg

5) SOY AĞACI

Kökeninizin nereden geldiğini merak ediyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz. e-Devlet'e girip 'alt-üst soy bilgisi sorgulama' yazarak ailenizin soy ağacı dökümünü alabilirsiniz.

e-devlet-soy-agazi-nasil-bakilir.jpg

e-Devlet'ten yapılabilen yüzlerce hizmette göz atmak için TC kimlik numaranız aracılığıyla e-Devlet portalına giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET RESMİ İNTERNET SİTESİ

E-DEVLET iPHONE UYGULAMASI

E-DEVLET ANDROID UYGULAMASI

E-DEVLET HUAWEI UYGULAMASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN