Kredi kartı olanların dikkatine! 24 saat içinde başvuran parasını alıyor

Kredi kartı olanların dikkatine! 24 saat içinde başvuran parasını alıyor

İnternetten alışveriş yaparken kesinlikle sanal kredi kartı kullanılmasını öneren uzmanlar, kredi kartlarından usulsüz çekilen paraların, bankaya başvurulması halinde 24 saat içinde geri alınabileceğini hatırlatıyor.

2010'lu yıllarla başlayan dijital çağda kağıt ve madeni para hayatımızda daha az yer kaplar oldu. Kredi ve banka kartlarıyla internet sitelerinden yapılan alışverişler, şu kısa hayatımızda bize zaman kazandırıyor.

Fakat sanal dünyada siber korsanlarının hedefi olmak ,yıkıcı sonuçlara neden olabiliyor. Hesabı ele geçirilen kişilerin bankadaki bütün parası siber korsanların eline geçebiliyor. Bu konuda tüketicilere uyarıda bulunan Siber Güvenlik Merkezi, internet alışverişinde sanal kart kullanmayı şiddetle öneriyor.

internetten-kredi-kartiyla-alisveris-yapmak-guvenli-mi.jpg

FİZİKİ KART İLE DEĞİL SANAL KART İLE ALIŞVERİŞ YAPIN

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen, e-ticaret sayfalarından alışveriş yapılırken kesinlikle fiziksel kredi kartın mobil uygulamadan internetten alışverişe kapatılması gerektiğini vurguladı.

Fiziki kartı internete kapattıktan sonra sanal kart üzerinden alışveriş yapmak gerektiğinin altını çizen Süzen şunları söyledi:

"Mobil uygulamalardan basit şekilde sanal kart oluşturabiliyor. Ayrıca sanal kart oluşturmak da yeterli değil. Sanal kartın limiti, alışveriş miktarı kadar olacak şekilde ayarlanırsa herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmayacaktır."

doc-dr-ahmet-ali-suzen.jpg
Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen

BİLGİNİZ DIŞINDA ÇEKİLEN PARAYI 24 SAAT İÇİNDE ALABİLİRSİNİZ

Ahmet Ali Süzen, kredi kartlarından usulsüz çekilen paraların 24 saat içinde kurtarabileceğine de değindi.

Herhangi bir siber saldırıya karşı karşıya kalındığında bankanın parayı geri ödemek zorunda olduğuna dikkati çeken Süzen, şöyle devam etti:

"Örneğin kredi kartınız çalınabilir, internet sayfaları üzerinden dolandırılabilirsiniz. 24 saat içerisinde bankaya başvurulursa, ne kadar çekim yapılırsa yapılsın kart sahibi sadece 150 lirasından sorumlu tutuluyor. Geri kalan harcamaları banka karşılamak zorunda. Kanun gereği 24 saati aşan işlemlerde tüm sorumluluk kart sahibine ait oluyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN