Kuruş Para Harcamadan Telefonunuzun Ekranını Televizyona Nasıl Yansıtırsınız? Tek Bir Tıklamayla TV'nize Bağlanın

Kuruş Para Harcamadan Telefonunuzun Ekranını Televizyona Nasıl Yansıtırsınız? Tek Bir Tıklamayla TV'nize Bağlanın

Çeşitli durumlarda cep telefonunun ekranını televizyonumuza yansıtma ihtiyacı olabilir. Bu işlem aslında daha çok film, video ve dizileri izlemek için kullanılıyor veya arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza fotoğraf ve içerikleri daha kolay göstermemize yardımcı oluyor.

Bunu yapmak için akıllı telefonunuzun veya tabletinizin modeline ve televizyonun türüne bağlı olarak farklı yollardan yararlanabiliriz.

Örneğin, kablosuz bağlantı yoluyla cihazlar arasında bağlantıya izin veren harici medya satın alabilirsiniz. Bunlar arasında en popüler olanlar: Google Chromecast, Fire Stick TV ve AirPlay 2 teknolojisini kullanan Apple TV.

KABLOLU BAĞLANTILAR

Veya HDMI kabloları ve adaptörleri satın alabilirsiniz. Bu cihazlar arasında içerik aktarımı için şu anda mevcut olan iki ana protokol şunlardır: MHL ve Slimport. Benzer olmasına rağmen, bu iki protokol uyumluluk ve desteklenen teknolojiler açısından farklılık gösterir. Aslında MHL kablosu yalnızca HDMI bağlantı noktalarına bağlanabilir ve 8K formatlarını bile destekleyebilir. Slimport kablosu ise hem HDMI bağlantı noktasına hem de VGA bağlantı noktasına bağlanabilir ve çoğu 4K formatını destekler.

Ancak bu yaklaşımların her ikisi de fiziksel aracıların satın alınmasını içerir. Bu masrafa katlanmak istemeyenler için akıllı telefon ve televizyonu bağlamanın tamamen ücretsiz bir yolu var.

kapak.jpg

ÜCRETSİZ OLARAK TELEFONU, TELEVİZYONA BAĞLAYIN

İşte cep telefonunuzun ekranını kablo kullanmadan, para harcamadan tek bir tıklamayla TV'nize nasıl bağlayacağınız, harici kablolar, destekler satın almadan ve çok fazla zaman kaybetmeden fotoğraf ve içerik göstermemize izlenebilecek üçüncü bir yol daha var. Hatta Android işletim sistemine sahip cihazlara sahip olanlar Google Play Store'dan “Screen Mirroring” uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirler .

Bu uygulama yüklendikten sonra, akıllı telefon ve TV'yi bağlamak gerçekten oldukça kolay olacak. Aslında, uygulama bir kez açıldığında, ikinci kez TV'mizi bulmak için hızlı bir tarama yapacaktır. Bu aşama tamamlandığında, en iyi TV modeli hemen görünecektir. Bu noktada sadece tıklayın ve iki cihaz arasındaki bağlantının gerçekleşmesini bekleyin. İşte TV ve akıllı telefonu tek bir tıklamayla nasıl bağlayacağınız ve sonunda daha geniş bir görüntünün keyfini nasıl çıkaracağınız hakkındaki yöntemi öğrendiniz. Bu basit numara sayesinde tam ekran olarak oynatabilir ve en sevdiğimiz videoları, filmleri ve dizileri izleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN