Meraklı Kişileri ve Kişisel Bilgilerinizi Çalmak İsteyen Kişilerden Nasıl Korusunuz? Bu Yöntemle Çok kolay!

Meraklı Kişileri ve Kişisel Bilgilerinizi Çalmak İsteyen Kişilerden Nasıl Korusunuz? Bu Yöntemle Çok kolay!

Günümüzde mahremiyet sorunu oldukça ön planda olan sıcak konulardan biridir. Gerçekten de, teknolojinin sürekli gelişmesiyle birlikte, bizim hakkımızdaki verilerimiz ve bilgilerimiz önemli bir parçamız haline geldi. Aslında, bizi ve verilerimizi ilgilendiren, kendimizi nasıl savunacağımızı iyi bilmek. Peki siz önemli bilgilerinizi nasıl korursunuz? İşte kişisel verilerinizi korumanın bazı yolları.

Genel olarak bazı kişiler kişisel özel verileriyle ilgili casusluğun kurbanı olabiliyor. Aslında eşler, ebeveynler, kız kardeşler ve erkek kardeşler teknolojik eşyalarımızı kullanarak özel hayatımıza kolayca erişim sağlayabilirler. Neyse ki, bu durumdan kaçınmanın çok etkili yolları var. Aslında, onları çerçevelememize bile izin veren bu uygulamalarla meraklıları cep telefonunuzdan uzak tutmak çok kolay. Ne olduklarını ve bunları nasıl güvenli bir şekilde kullanabileceğimizi öğrenelim.

kapak.jpeg

KENDİNİZİ MERAKLI GÖZLERDEN NASIL KOLAYCA KORUYABİLİRSİNİZ?

Her şeyden önce akıllı telefonunuzu, WhatsApp'ınızı ve sosyal hesaplarınızı mümkün olan en etkili ve hedefe yönelik şekilde korumanız önemlidir. Aslında özel karakterler içeren ve kolay tahmin edilemeyen şifreler kullanmakta fayda var. Aynı şekilde, WhatsApp web'i başka bilgisayarlarda veya cep telefonlarında kilit kodu olmadan çalışır durumda bırakmayın. Ardından, genellikle kullanılan cihazlardan erişimleri tanıyan ve hesabımız başkalarında aktif olduğunda bizi uyaran özelliklerin ayarlarda etkinleştirilmesi de önerilir. Ayrıca, kişinin özel alanlarına girmeden önce ikinci bir onay gerektiren iki aşamalı kimlik doğrulamayı etkinleştirmek de gereklidir.

haberici1-001.jpg

MERAKLI KİŞİLERİ AKILLI CİHAZLARINIZDAN UZAKLAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Meraklı insanları uzak tutmak ve kişisel bilgileri çalarak, telefonumuzu kimin gözetlediğini bulmak bu yöntemle çok kolay. O zaman şimdi erişim kodumuz üzerinden telefonumuza giren herkesi engelleyebilecek püf noktalarına geçelim. Aslında, bu davetsiz misafirleri belgeleyebilecek uygulamalar var. Örneğin, bir üçüncü şahıs tarafından üçüncü erişim girişiminde Lockwatch, bize bir GPS konumu ve ön kamera tarafından çekilmiş bir fotoğraf içeren bir e-posta gönderir. Bu şekilde sevdiklerimizden kimin bizi gözetlemek istediğini anlayabileceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN