Whatsapp'tan arama yapanlar dikkat! Özel hayatın gizliliği için bu özelliği mutlaka aktifleştirin

Whatsapp'tan arama yapanlar dikkat! Özel hayatın gizliliği için bu özelliği mutlaka aktifleştirin

İnternet tabanlı popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, bir süredir çok sık şikayet alan bir eksikliği gidermek için çalışmalara başlamıştı. Nihayet test aşamasına gelen özellik, yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak. İşte, Whatsapp'ın yeni özelliği...

Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta şirketi, Whatsapp uygulamasındaki spam çağrılara karşı bir kalkan olarak çalışacağı ifade edilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Technopat'ın WABetaInfo'dan derlediği habere göre, şirketin şu anda bilinmeyen numaralardan çağrıları susturma üzerine çalışıyor.

whatsapp-arama-nasil-yapilir.jpg

BİLİNMEYEN ÇAĞRILAR SESSİZE ALINACAK

Uygulama ayarında, kullanıcılar 'Bilinmeyen Arayanları Sessize Al' adlı yeni bir seçenek görecek. Ayarın etkinleştirilmesi halinde, bilinmeyen numaralardan gelen çağrıların otomatik olarak sessize alınacak.

Yaklaşan yeni işlev, çağrıları bilinmeyen numaralardan engellemeyecek. Seçenek etkinleştirildiğinde, aynı zil sesi duyulmaya devam edecek. Fakat Whatsapp'ta bilinmeyen çağrıları susturmayı seçtiğinizde, arayan ekranı anlık sohbet uygulamasında görünmeyecek.

2023/03/05/whatsapp-genel-merkezi.jpg

TEST AŞAMASINDAN SONRA TÜM KULLANICILARA AÇILACAK

Öte yandan, bilinmeyen bir numaradan gelen her çağrı potansiyel bir aldatmaca olarak etiketlenmeyecek. Bunların arkadaşlarınızdan ve ailenizden de gelmesi de mümkün. Bu nedenle seçeneği etkinleştirseniz bile, çağrı listesinde bilinmeyen numaraları görebileceksiniz. Bu şekilde, onları geri aramanız gerekip gerekmediğine siz karar verebileceksiniz.

Şu an için şirket içinde test edilen bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise merak konusu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN