Termometreler 38 dereceyi gösterdi, plajlar doldu taştı

Termometreler 38 dereceyi gösterdi, plajlar doldu taştı

Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Antalya'daki plajlarda yoğunluk yaşanıyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, yerli ve yabancı turistler, plajlara, park ve bahçeler ile mesire alanlarına akın etti.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili ile Lara plajlarında yoğunluk oluşturanlar yüzerek serinlemeye çalıştı. Bazı tatilciler ise plajlarda çadır kurdu.

18-07/07/20180707_2_31329000_35396844

Çocuklar, kuğu, kurbağa, ördek, flamingo figürlerindeki deniz yataklarında eğlenceli dakikalar geçirirken, bazı çocukların da süs havuzlarına girdiği görüldü.

Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının ise 27 derece ölçüldüğü Antalya'da, bazı vatandaşların deniz şemsiyeleriyle yürüyüş yapması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Muratpaşa ilçesindeki falezlerde kurulan plajlara ilgi gösterenler de kayalıklardan denize atlayarak yüzme keyfi yaşadı.

18-07/07/20180707_2_31328840_35396482

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'daki tarihi ve turistik mekanlarda, özellikle görsel şölen sunan şelalelerde yoğunluk yaşandı.

Alanya ilçesinde ise Kleopatra, Damlataş ve Keykubat plajlarında çok sayıda yerli ve yabancı turist denizin keyfini çıkardı.

Alanya Kalesi'ne çıkanlar ise buradan manzara izlemeyi tercih etti.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNE İNECEK

18-07/07/20180707_2_31329000_35396854

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Kaya, bölgede hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

Yarından itibaren bölgede sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesini beklediklerini aktaran Kaya, "Sıcaklığın 32-34 derece seviyelerine inmesini bekliyoruz. Hafta sonuna kadar da sıcaklığın normal seyretmesini tahmin ediyoruz." dedi.

ANTALYA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN