TSK: 21 terörist etkisiz hale getirildi, 12 teröristte teslim oldu

TSK: 21 terörist etkisiz hale getirildi, 12 teröristte teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda Mardin ve Şırnak'ta 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini 12 teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 4 terörist etkisiz hale getirildi, 8 terörist teslim oldu. İlçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 494'e ulaştı. Güvenlik güçlerince bir kalaşnikof ele geçirilirken, 9 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı bin 45'e yükseldi.

ŞIRNAK'TA 17 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta 17 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 terörist teslim oldu. Kentte etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısı 462'ye çıktı.

Güvenlik güçlerince, 5 kalaşnikof, bir RPG-7 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 29 Zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, 664 kalaşnikof fişeği ve 11 şarjör, bir telsiz, bir hilti, 2 gaz maskesi ve 45 tıbbi malzeme ele geçirildi. Ayrıca, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı bin 368'e ulaştı.

TERÖRİSTLER İKİ BİNAYI YAKTI

Bu arada, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından iki binanın yakıldığı belirtildi.

Öte yandan, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine düzenlenen hava harekatıyla bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN