Doğalgaz faturalarında taksit dönemi! O dönem resmen başlayacak... Faturalar vade farksız ve masrafsız taksitlendirilecek

Doğalgaz faturalarında taksit dönemi! O dönem resmen başlayacak... Faturalar vade farksız ve masrafsız taksitlendirilecek

Doğalgaza gelen son zamların ardından dar gelirli vatandaşlar fatura ödeme konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Bu konuyla ilgili yeni bir karar alan İGDAŞ, doğalgaz faturalarının vade farksız taksitler ile ödenmesi için 15 banka ile anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Ekonomik krizden dolayı elektrik ile doğalgaz fiyatlarına %100'ün üzerinde yapılan zamlar, dar gelirli vatandaşı zor duruma soktu. Bu duruma el atan İGDAŞ vatandaşın cebini rahatlatacak yeni bir karara imza attı.

FATURALAR TAKSİTLENDİRİLECEK

İGDAŞ tarafından alınan yeni kararla İstanbul halkı doğalgaz faturalarını taksite bölerek ödeyebilecek. 15 bankayla kredi kartlı faizsiz fatura ödeme dönemi başlıyor.

1 Ekim 2022 ile 31 Mayıs 2023 tarihlerini kapsayan taksitli doğalgaz faturası ödemelerinin taksitleri bankalara göre 2 ila 5 taksit olarak değişiklik gösteriyor.

doğalgaz faturalarına taksit

İGDAŞ ile Vakıf Katılım finansman anlaşması da tamamlandı. İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent ÖZmen, "İGDAŞ aboneleri ile fatura borcu olmayan evsel aboneler, vade farkı ve masraf olmadan bu finansman desteğini kullanabilecekler" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN