Karısı Güldane Biçer'i öldürüp 10 yıl kaçan Osman Biçer yakayı ele verdi

Karısı Güldane Biçer'i öldürüp 10 yıl kaçan Osman Biçer yakayı ele verdi

Eşini öldürüp gömdükten sonra kayıp başvurusunda bulunan Osman Biçer'in, 10 yıl sonra açılan davada, "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Sanık Biçer'in cinayetten sonra Müge Anlı'nın programına başvurup eşinin bulunmasını istediği ortaya çıkmıştı.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Osman Biçer, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Maktul Güldane Biçer'in ailesi ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

"BANA 'YAPMAYACAĞIM ETMEYECEĞİM' DEDİ"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Osman Biçer, eşinin olaydan önce kendisine hakaret etmeye başladığını söyleyerek “Mahalledeki esnaftan olumsuz sözler duyuyordum. Eşimi uyardım ancak hareketleri düzelmedi. Bir gün sabah uyandığımda eşim pencerenin önünde çıplak vaziyette duruyordu. Komşumuz olan Uğur isimli şahıs dışarıda ona bakıyordu. Ben o gün işe gitmedim ‘sen ne yapıyorsun yuvamızı yıkmayalım’ dedim. Bana 'yapmayacağım etmeyeceğim' dedi. Sonra başka bir mahalleye tanıştık.

Ev sahibimiz bana eşimin başka erkekler ile telefonda konuştuğunu söyledi. Ben eşime ‘senin düzeleceğin yok çiftliğe gidelim yuvamızı yıkmayalım’ dedim. Daha sonra sabah Büyükçekmece’ye gittik. Tarla gibi bir yerde indik. Ben eşime ‘biraz konuşalım kahvaltı yapalım’ dedim. Ona konuyu açtım. ‘neden düzelmiyorsun?’ dedim.

O da bana ‘pişmanım bir daha yapmayacağım’ dedi. Konuşma esnasında eşim bana ‘ne biçim kocasın, ben boylu posluyum, ben güzelim, başka birini seviyorum’ dedi. Bir süre tartıştık. Yerde bıçak vardı. Birden bıçağı kendisine vurdum. Neresine vurduğumu hatırlamıyorum. 2 sefer vurduğumu hatırlıyorum. Ben maktulü öldürmek amacıyla oraya götürmedim. Çocuklarım zaten annesiz kaldı babasız kalmasın diye orada bulduğum kürekle toprağı kazdım. Maktulü oraya gömdüm. Daha sonra karakola gidip kayıp başvurusu yaptım. Olay nedeniyle pişmanım” dedi." diye konuştu.

osman-bicer.jpg

BABA BİÇER SANIĞIN YALANINI ORTAYA ÇIKARDI

Olayın ardından eşinin kaybolduğuna dair başvuru yaptığını ve 2013'te de boşandığını anlatan Biçer, pişman olduğunu söyledi.

Maktul Güldane Biçer'in babası Ali Osman Yılmaz da sanığın kızını dövdüğünü, bu olaydan 10-15 gün sonra da kızının kaybolduğunu, sanığın yalan söylediğini belirterek, şikayetçi oldu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın eşini öldürmeden önce suça karar vererek, hazırlık yaptığını ve uyguladığını belirtti.

Sanık Biçer'in eşinin kendisini aldattığını veya kendisine kötü davrandığına dair savunmalarının inandırıcı olmadığı ifade edilen mütalaada, bu durumun herhangi bir delile dayanmadığı ve sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının söz konusu olamayacağı kaydedildi.

Mütalaada, sanık Osman Biçer hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına istendi.

Mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için sanık ve avukatına süre vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında konuşan maktulün babası Ali Osman Yılmaz, Türk adaletine güvendiğini ve sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

İŞ BAKMA BAHANESİYLE EŞİNİ DE YANINDA GÖTÜRDÜ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Osman Biçer'in kendisini aldattığını düşündüğü eşi Güldane Biçer'i öldürme planı yaptığı, Büyükçekmece'de bir tarlaya giderek gömülecek yeri araştırdığı, 17 Eylül 2011'de de yanına yedek eşya ve mutfaktaki ekmek bıçağını alarak "iş bakma" bahanesiyle eşini de yanında götürdüğü anlatılıyor.

guldane-yilmaz-abla.jpg

Sanığın, eşini burada bıçakla öldürdüğü, sonra akrabalarını arayarak ulaşamadığı eşinin kendisini terk ederek sevgilisiyle kaçtığını söylediği ifade edilen iddianamede, kayıp başvurusu yapan sanığın daha sonra kazma kürek alarak tekrar olay yerine gidip eşini gömdüğü kaydediliyor.

İddianamede, maktul Güldane Yılmaz'ın 10 yıl boyunca kayıp olarak arandığı ancak bulunamadığı, geçen süre zarfında hiçbir resmi işlem yapmadığının tespiti üzerine sanığın maktulü öldürmüş olduğu şüphesiyle soruşturma yapıldığı ifade edilerek, sanık Osman Biçer'in 2013'te maktulden boşandığı ve yeniden evlendiği aktarılıyor.

Sanık Osman Biçer'in gözaltına alındığında maktulü öldürdüğünü itiraf ederek gömdüğü yeri gösterdiği belirtilen iddianamede, sanık Osman Biçer'in "tasarlayarak ve canavarca hisle eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

MÜGE ANLI'YA KATILIP EŞİNİN BULUNMASINI İSTEDİ

17 Eylül 2011 gününden beri kayıp olan Güldane Biçer’in yakınları Müge Anlı’ya başvurarak bulunmasını istemişti. Bir süredir devam eden programda Biçer’in eşi Osman Biçer’in çelişkili ifadeleri dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN