Kredi çekenler ve çekmeyi düşünen milyonları ilgilendiriyor! Krediler için bankalara yeni düzenleme! Krediden caymak için artık bedel ödenmeyecek!

Kredi çekenler ve çekmeyi düşünen milyonları ilgilendiriyor! Krediler için bankalara yeni düzenleme! Krediden caymak için artık bedel ödenmeyecek!

Ticaret Bakanlığı tüketicileri korumak için yeni düzenlemeler getirdi. Düzenlemelerde en çok bankaların zorunlu kredi sigortası öne çıktı. Bankalar artık bu zorunluluğu getirememekte ve vatandaşlara sigortalı ve sigortasız gibi seçenekler sunabilmektedir. Öte yandan, tarihi geçmiş ancak yedek parçası olmayan ürünler için tüketici tazminat alacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Ticaret Bakanlığı yeni tüketici düzenlemeleri oluşturdu. Milyonları etkileyen yeni düzenlemenin en önemli kararı banka kredilerinde uygulanan sigorta oldu. Son düzenleme ile bankalar sigortayı zorunlu kılamaz ve sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki seçenek sunacaklar.

BEDELSİZ VE GEREKÇESİZ KREDİDEN CAYMA HAKKI

Bunlarla beraber tüketici, 14 gün içinde sebep göstermeksizin ve para cezası ödemeden krediyi iptal etme hakkına sahiptir. Bankalar faiz artırımını haklı çıkaramaz ve hemen borca yansıtamaz.

TAZMİNAT VERİLECEK

Öte yandan, garanti süresi dolan ancak yedek parçası bulunmayan ürünler için tüketiciye tazminat ödenir. "Yetkili servis" terimi ile algı oluşturanlar aleyhine yapılan düzenlemede "yetkili servis" yerine "özel servis" terimi olacak. Tüketici hakem heyetine başvuru limiti 15 bin liradan 30 bin liraya çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN